Τρίτη, 16/08/2022 | 05:44

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ για την προεκλογική συγκέντρωση στον Λούρο Πρέβεζας

659 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/06/2019, 1:32 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ πραγματοποίησε στο Λούρο Πρέβεζας στην Πλατεία (Ταξί) την Παρασκευή  21 Ιουνίου στις 9 μμ προεκλογική συγκέντρωση με θέμα: «ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ»! Με ομιλητή τον Κώστα Κύρλα υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Πρέβεζα.  

Ο ομιλητής ανέφερε: «Σε αυτές τις εθνικές εκλογές ότι κι αν επιλέξουν οι Έλληνες πολίτες, όποια κι αν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αυτό που τελικά θα μετρήσει, θα είναι πόσο ενισχυμένες θα βγουν εκείνες οι δυνάμεις που παλεύουν  πραγματικά για τα λαϊκά συμφέροντα, που παλεύουν για την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Που παλεύουν και στο κοινοβούλιο αλλά κυρίως στους χώρους δουλειάς, που με κινηματικό τρόπο προσπαθούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων, που προσπαθούν να ανακουφίσουν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που προσπαθούν να δώσουν ελπίδα στον λαό με την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος,  μέσα από την οργανωμένη τους πάλη. Αυτές οι δυνάμεις εκφράζονται πολιτικά μόνο μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος, γιατί μόνο αυτό έχει ως στρατηγικό στόχο να φέρει τον λαό στο προσκήνιο και να τον καταστήσει πρωταγωνιστή των εξελίξεων, γιατί μόνο οι Κομμουνιστές αποτελούν την αιχμή του δόρατος που θα ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνία του μέλλοντος, κοινωνία που θα έχει ως επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.»

Στη συνέχεια για την περιοχή είπε : «Το Δεκέμβρη του 2017, εδώ στον Λούρο μια σειρά από σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και οι κάτοικοι υπέστησαν τεράστιες υλικές ζημιές, άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν και κυριολεκτικά από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Η καταστροφή αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τα αντιπλημμυρικά και τα αντιπυρικά έργα δεν έμπαιναν στην λογική του κόστους-οφέλους, λογική που έχει μετατραπεί σε κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και κατ επέκταση και της Ελλάδας.

Η υλοποίηση της ευρωενωσιακής πολιτικής «κόστους – οφέλους» για τα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά κ.λπ.) σημαίνει πως όταν δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο δεν υλοποιούνται, και οδηγεί σε νεκρούς, καταστροφές λαϊκής περιουσίας, ζωικού κεφαλαίου, καλλιεργειών, υποδομών (Μάνδρα, Κρήτη κ.λπ.). Στον βωμό αυτής της λογικής πνίγηκε ο Λούρος, εξ αιτίας της ίδιας λογικής οι κάτοικοι του Ωρωπού ζούνε δεκαετίες τώρα με τον καρκίνο του Αμιάντου, εξ αιτίας της ίδιας λογικής οι Κρυοπηγιώτες ζουν απομονωμένοι λόγω της καταστροφής του δρόμου που οδηγεί στο χωριό.  

 

Η ανάπτυξή τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη, τους εργαζόμενους δεν τους χωράει. Για τους επιχειρηματίες, η σχετική και η απόλυτη εξαθλίωση της εργατικής τάξης είναι θεμελιακός όρος επιβίωσής τους.

Μια πολιτική δύναμη που στέκει τίμια στο πλευρό των εργαζομένων δεν λέει πως για να επιβιώσει μια επιχείρηση πρέπει να ρίξει τα μεροκάματα, αλλά λέει πως ένας άνθρωπος το 2020 δεν μπορεί να ζήσει με 400 και 500 ευρώ, πως σήμερα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να κρυώνει το χειμώνα, δεν πρέπει να δηλητηριάζεται από  μαγκάλι, δεν πρέπει να ζει αυτός και τα παιδιά του δίχως ρεύμα. Ποιος απ΄ όλους αυτούς που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια έβαλε τα διλλήματα με τέτοιον τρόπο; Κανείς τους!»

Καταλήγοντας τόνισε : «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν μαζί το νόμο που βάζει πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, κάνοντας ένα πολύτιμο δώρο στην εργοδοσία. Μέχρι χτες, 9 στις 10 απεργίες κρίνονταν παράνομες στα δικαστήρια. Στόχος τους τώρα είναι να μην προκηρύσσονται καθόλου.

Πάνω σε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των προκατόχων της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμο που απελευθερώνει πλήρως τις ομαδικές απολύσεις, ειδικά για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ακολουθώντας και τις σχετικές αντεργατικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των απολύσεων όλων των μορφών, από 1.467.017 που ήταν το 2014, όταν παρέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύτηκε το 2018 στις 2.527.920 (!) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Εννοείται βέβαια ότι μια τόσο «καλή πρακτική» για τα συμφέροντα της εργοδοσίας η επόμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να την αλλάξει, αλλά θα την επεκτείνει κιόλας, βοηθώντας συγχωνεύσεις και πωλήσεις επιχειρηματικών ομίλων το επόμενο διάστημα

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν πρόκειται να τα ακούσετε από κανέναν άλλον παρά μόνο από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Όλοι οι άλλοι με θρησκευτική ευλάβεια θα τα αποκρύψουν γιατί  όλα αυτά τα στοιχεία, όλα αυτά τα νούμερα αποδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πόσο πολύ μοιάζουν οι πολιτικές όλων των κομμάτων του αστικού φάσματος.

Γι αυτό λοιπόν το πραγματικό δίπολο στο πολιτικό στερέωμα σήμερα είναι από τη μία τα κόμματα του αστικού φάσματος τα οποία όλα τους, με διαφορετικά λόγια, λεν το ίδιο πράγμα. Όλοι τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25 μέχρι και το ΚΙΝΑΛ και την ΝΔ μιλάνε για το πως θα επιτευχθεί η καπιταλιστική  ανάπτυξη και από την άλλη μόνο το ΚΚΕ ξεκινά από το πως θα καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες. Σε αυτό το δίπολο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει με γνώμονα το δικό τους συμφέρον και στη βάση των δικών τους αναγκών να ταχθούν ξεκάθαρα με το Κομμουνιστικό Κόμμα σε αυτές τις εκλογές.»

                                                             

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα