Παρασκευή, 26/04/2024 | 21:13

Δήμος Πρέβεζας : Κοσμάς Κορωναίος : Από τους ανθρώπους που χρειάζεται ο πολιτισμός μας!

1107 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2019, 10:12 πμ | 0 σχόλια

 

Ο Κοσμάς Κορωναίος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη “Δημοτική Συνεργασία” και υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας τον Χρήστο Μπαίλη και είναι σίγουρα από τους ανθρώπους που χρειάζεται ο πολιτισμός μας!

 

 

Αγαπητοί δημότες της Πρέβεζας,

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεξάγονται σε ένα κρίσιμο, κομβικό χρονικό σημείο. Το θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας και απαιτεί  τη συνεργασία, τη συνδιαμόρφωση και τη συνέργεια για την αντιμετώπιση τόσο των προβλημάτων της καθημερινότητας όσο και των αναπτυξιακών ζητημάτων του τόπου μας. Επιπλέον, τόσο τα  αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, όσο και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής επαναπροσδιορίζουν τους άξονες δράσης ενός Δήμου, αφού πλέον εκτός των άλλων, απαιτείται η δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών με παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους Δημότες αλλά και ο σωστός προγραμματισμός για  την ορθή λειτουργία της  πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την πόλη μας να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το τρίπτυχο, λιμάνι-μαρίνες, αεροδρόμιο, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς (Αρχαία Νικόπολη-Κασσώπη, Ζάλογγο κ.λ.π.) αποτελεί τη βάση για την αναπτυξιακή ώθηση. Η πολιτιστική δράση της Πρέβεζας εντάσσεται σ΄ αυτή τη στρατηγική, καθώς  αναδεικνύει την ταυτότητά της πόλης και δύναται  να αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή ανάδειξής της,  όχι μόνο στη χώρα μας αλλά ακόμη και στο εξωτερικό. Εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, το Jazz Festival αλλά και το Καρναβαλικό Κομιτάτο κρίνονται ως πολιτιστικά γεγονότα με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, που καταδεικνύουν τις επιρροές της πόλης καθ’όλη την ιστορία της και προσδιορίζουν τον άξονα της πολιτιστικής δράσης του μέλλοντος.

Ωστόσο, αποτελεί μείζον ζήτημα για την περιοχή,  η σύνδεση με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού. Ιδιαίτερα, η ολοκλήρωση του έργου Άκτιο-Αμβρακία αλλά και η βελτίωση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας αξιολογούνται ως  αναγκαίες για τη «διέξοδο»  της χωρικής ενότητας του νότιου, παράκτιου μετώπου της Ηπείρου, προς τη νότια Ελλάδα αλλά και τη διασύνδεση με τη Θεσπρωτία-Κέρκυρα.

Τα προηγούμενα χρόνια, θέσαμε τις βάσεις α) για την ομαλή μετάβαση του Δήμου στην μετά Καλλικράτη εποχή και β) για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, δημιουργήσαμε τις  απαραίτητες κοινωνικές δομές, προχωρήσαμε σε έργα αξίας 100 εκατ. ευρώ, ενώ εντάξαμε σε προγράμματα δεκαεπτά(17) έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέρχομαι στις επόμενες εκλογές του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης και ζητώ την βοήθειά σας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με την παράταξη της «Δημοτικής Συνεργασίας» και επικεφαλής τον Δήμαρχο Μπαΐλη Χρήστο, ο οποίος εγγυάται με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα  το ήθος και τη σεμνότητα που τον διακρίνει την επόμενη μέρα για την Πρέβεζα πέρα από επικοινωνιακές τυμπανοκρουσίες, κομματικές περιχαρακώσεις, προσωπικές στρατηγικές και συμφέροντα.

Σας ευχαριστώ

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα