Πέμπτη, 17/06/2021 | 08:22

Βίκυ Φλέσσα από την Πρέβεζα :”Να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε και κυρίως τον πολιτισμό”

753 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/05/2019, 1:44 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το απόγευμα της Τετάρρτης 1ης Μάη συναντήθηκε στην Πρέβεζα με τους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης, η Βίκυ Φλέσσα υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο “DIONI” όπου και παραχώρησε συνέντευξη. Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκε και κάποιες ερωτήσεις που είχαν κάποια δυσκολία, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι ανταποκρίθηκε με επάρκεια. Στο αν η τηλερόαση παίζει  ρόλο στην  αναγνώριση στο εκλογικό σώμα κι αν αυτό διευκολύνει, τέτοιες υποψηφιότητες, η Βίκυ Φλέσσα απάντησε  καταφατικά μεν, εξήγησε ωστόσο ότι έχει να κάνει και με το τι παρουσιάζει κανείς στην τηλεόραση.

 

 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ήρθε στην Πρέβεζα έχει μείνει κάποιες μέρες στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ απόρησε πως ο Καρυωτάκης έβαλε τέλος σε μια τόσο όμορφη περιοχή.   Χαρακτήρισε Φιλοευρωπαϊστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναφορικά με τι την ώθησε στο να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής αλλά και στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες, η Βίκυ Φλέσσα ξεκαθάρισε : Αυτό που θα ήθελα εγώ να προσπαθήσω στην Ευρωβουλή είναι να καταφέρουμε να αναδείξουμε τα τοπόσημα του Ελληνισμού, τα πολιτιστικά τοπόσημα. Γι’ αυτό έχω ξεκινήσει αυτή την περιοδεία στην Ελλάδα και ζητώ σε κάθε πόλη από τους τοπικούς άρχοντες, τους πολίτες, τους συναδέλφους δημοσιογράφους όπως εσείς, να μου δίνουν ιδέες – προτάσεις – σκέψεις για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί πολιτιστικά η περιοχή σε σχέση πάντοτε με αυτό που ονομάζουμε άυλη πολιτιστική κληρονομιά, δηλαδή να συνδεθεί και με τα προϊόντα του τόπου. Ξεκίνησα από την Ήπειρο, στα Ιωάννινα κάναμε κάποιες συζητήσεις και τέθηκε μια πρόταση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας στη λίμνη των Ιωαννίνων.Εδώ στην Πρέβεζα αυτό που εμένα μου έρχεται στο μυαλό, βασιζόμενη στο όνομα του Καρυωτάκη, είναι ένα ωραίο μαθητικό συμπόσιο ποίησης των ρομαντικών ποιητών της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να έρχονται τα παιδιά εδώ και να γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση, να φιλοξενούνται εδώ, να πηγαίνουν σε θερινές κατασκηνώσεις, να συμμετέχουν σε προγράμματα βιωματικής μάθησης. Μια άλλη ιδέα είναι η αξιοποίηση του Ιονίου, το Ιόνιο είναι η πιο γαλήνια θάλασσα στην Ελλάδα, είναι η θάλασσα του Οδυσσέα. Δεν θα είναι ωραίο τα παιδιά από την Ευρώπη να έρχονται και να συμμετέχουν σ’ ένα πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με το όνομα του Οδυσσέα; Θα πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε αυτή τη γιορτή που έρχεται σε δύο χρόνια, τα 200 χρόνια ελευθερίας μετά την Ελληνική Επανάσταση. Αυτό θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή γιορτή. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη Ναυμαχία στο Άκτιο, διότι έχουμε τη σύγκρουση των δύο κόσμων, της Ανατολής και της Δύσης, θα ήταν ωραίο να έρχονται εδώ τα παιδιά της Ευρώπης και να διδάσκονται από αυτή την ιστορία. Αυτό που θέλω να κάνω εγώ στην Ευρώπη είναι να προσπαθήσουμε να επανακτήσουμε το κύρος μας, να μην θυμούνται τα μνημόνια. Μετά από 20 χρόνια, τα παιδιά τώρα του Δημοτικού στην Ευρώπη, η εικόνα που θα έχουν για την Ελλάδα θα είναι ότι εκεί κάτω στην Μεσόγειο, οι γονείς μας έσωσαν με τα Μνημόνια κάποιους τύπους που λιάζονταν στις παραλίες. Δεν μας αξίζει αυτό! Ποιό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα:  Ο Πολιτισμός, η φιλοξενία, το φιλότιμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αναπτύξει βαριά βιομηχανία, άρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε και που είναι κυρίως ο Πολιτισμός».

 

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου η Βίκυ Φλέσσα είχε επαφές με μέλη και στελέχη της ΝΔ  τον- δεδομένο- υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Σπύρο Κυριάκη , καθώς και με υποψήφιους δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους. Στη συνέχεια η κ. Φλέσσα μαζί με τον κ. Κυριάκη και συνεργάτες τους κατευθύνθηκαν στο παραλιακό κατάστημα “DOLCE AL MARE”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα