Τρίτη, 19/03/2024 | 12:02

Τα Ηπειρωτικά προϊόντα «κέρδισαν» την αγορά της Σιγκαπούρης

1105 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2019, 5:41 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ευοίωνες προοπτικές για εξαγωγές Ηπειρωτικών προϊόντων σε  μια νέα μεγάλη αγορά, αυτή της Σιγκαπούρης, δημιουργήθηκαν με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου να μετάσχει σε ειδική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για πόλη – εμπορικό κέντρο, στο οποίο σήμερα εργάζονται περί τους 1,6 εκ. πολίτες από άλλες χώρες και την επισκέπτονται ετησίως 17 εκ. τουρίστες.

 

Η Έκθεση Ηπειρωτικών προιόντων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβεία στη Σιγκαπούρη και η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν η πρώτη από την Ελλάδα που προέβη σε αυτό το εγχείρημα.

 

«Υπήρχε συνεχές αίτημα από την Ελληνική Πρεσβεία και ιδιαίτερα από την πρέσβειρα κ.  Κωνσταντίνα Κολιού, που επίμονα ζητούσε τη διοργάνωση έκθεσης ηπειρωτικών προϊόντων στη Σιγκαπούρη. Μετά από πολλές συζητήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε τελικά η διοργάνωσή της.   Εκπροσωπήθηκαν είκοσι συνολικά επιχειρήσεις που είχαν τις προδιαγραφές σε είδος, ποιότητα και ποσότητα που ζητήθηκε εκ μέρους της Πρεσβείας», τόνισε σε σήμερα σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος  πρόσθεσε πως αν και ήταν πρωτόγνωρο και αρχικά δύσκολο το εγχείρημα, τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

Ο Περιφερειάρχης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία  εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, προαναγγέλλοντας    και συνέχεια:

 

«Θέλουμε- εξήγησε-  να έχουμε μια εξωστρέφεια τέτοια,  που θα δώσει ώθηση στα προϊόντα μας, αλλά και γενικότερα στην τοπική οικονομία και την απασχόληση. Η Περιφέρεια είναι δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αυτό τον σκοπό και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλους όσοι θέλουν και μελλοντικά να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό».   

 

«Θεωρώ ότι ανοίξαμε μια μεγάλη πόρτα για την εξωστρέφεια στην περιοχή αυτή. Μας έχουν προσκαλέσει να συμμετάσχουμε  το 2020 σε μέγιστη έκθεση που έχουν προγραμματίσει. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να μας συνοδεύσουν και άλλοι παραγωγοί προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης της Ηπείρου.  Μετά τις ευρωπαϊκές αγορές ανοίγουμε μια τεράστια αγορά, που αρχικά δεν είχαμε εκτιμήσει ότι θα είναι τόσο μεγάλη» ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης.

 

Την εκδήλωση – παρουσίαση των Ηπειρωτικών προϊόντων επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουϊκ, ο οποίος μιλώντας σε αφιέρωμα του τηλεοπτικού σταθμού ant1, εξήρε την πρωτοβουλία εξωστρέφειας που ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου. Εκ μέρους της Περιφέρειας το συντονισμό της αποστολής, είχε η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού κ. Σοφία Φούκη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα