Τρίτη, 19/03/2024 | 10:19

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού

833 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/04/2019, 6:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με σκοπό την προετοιμασία και τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που εκτείνεται από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου, συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα πρόληψης, αλλά και χρονοδιαγράμματα ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Ο υποδιοικητής της της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Απόστολος Κουτσούκης, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή του Δήμου, των προέδρων και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και των κατοίκων, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη αντιμετώπιση.

Ο υπεύθυνος δασών Ν. Πρέβεζας κ. Κορμέντας Βασίλειος, εκτός των άλλων, τόνισε την ανάγκη κινητοποίησης εθελοντών ανά Τοπική Κοινότητα, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, οι οποίες αντιμετωπίζονται πιο εύκολα, στα πρώτα λεπτά της εξέλιξής τους.

 

 

Σε ζητήματα αρτιότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Πυροσβεστική και στους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, αλλά και στην αυξημένη οργάνωση και ετοιμότητα της υπηρεσίας, αναφέρθηκε ο διοικητής Π.Υ. Φιλιππιάδας κ. Σωτήριος Μπαλλής.

Τη θετική συνεργασία με τον Δήμο και την Πυροσβεστική, επισήμανε ο υποδιοικητής του Α.Τ. Φιλιππιάδας κ. Κωνσταντίνος Μπάκας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Απόστολου Γιολδάση, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των συσκέψεων αυτών στην αποτελεσματικότερη συνεργασία, οργάνωση και συντονισμό στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν: «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών 2019».

Παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζηρού κ. Χασίδης Χρήστος, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών κ. Κατραχούρας Κωνσταντίνος, ο δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα ύδρευσης κ. Ζάβαλης Βασίλειος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, ο κ. Παντελής Σιγιάννης αναπληρωτής διοικητής του Α.Σ. Θεσπρωτικού, ο κ. Γρηγόριος Ζαχαριάς υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, η κα Δήμητρα Ιωάννου προϊσταμένη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, η κα Γεωργία Δράκου διοικητική υπάλληλος στον τομέα της ύδρευσης, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα