Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:31

Πρέβεζα : Το Επιμελητήριο διεκδικεί τη στέγασή του στο χώρο του παλιού τελωνείου

681 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/04/2019, 12:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ως εκπρόσωπος της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού και σαν εκπρόσωπος 5.000 επιχειρήσεων-μελών έχει διαπιστώσει ότι ο υπάρχων μη ιδιόκτητος χώρος που στεγάζεται δεν ικανοποιεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Επιμελητηρίου.

Σε κάθε πόλη της Ευρώπης όπως είχαμε τη τύχη να  διαπιστώσουμε σε επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε τα Επιμελητήρια στεγάζονται σε κεντρικά κτίρια που αναδεικνύουν την τοπική αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.

Απαιτείται λοιπόν  το Επιμελητήριο Πρέβεζας να αποκτήσει μια αντίστοιχη της ιστορίας της πόλης στέγη σε ένα λειτουργικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Γι΄ αυτό το λόγο προτείναμε τη παραχώρηση του κτιρίου του παλαιού τελωνείου ως χρήσης του Φορέα μας το οποίο θα αναδείξει και το κτίριο και την ευρύτερη περιοχή.

Το συγκεκριμένο κτίριο τηρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις βάση και της οικονομοτεχνικής μελέτης της οποίας έχει αποσταλεί.

Αποτελεί πάγιο αίτημα και όραμα της επιχειρηματικής κοινότητας να αποκτήσει μια εμβληματική στέγη μέσα από την οποία θα αναδεικνύει και θα προωθεί τη τοπική επιχειρηματικότητα με απώτερο όφελος την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το συγκεκριμένο κτίριο με τις υποδομές τις οποίες διαθέτει έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στο αύλιο του χώρο και τη διοργάνωση θεματικών περιοδικών εκθέσεων οι οποίες θα προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα αλλά και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωφελούς χαρακτήρα της πόλης.

Βάση της οικονομοτεχνικής μελέτης την οποία έχουμε παραδώσει στο Αρμόδιο Υπουργείο καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας η αίθουσα εκδηλώσεων μπορεί να μετατραπεί και να χρησιμοποιηθεί ως ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο το οποίο λείπει από τη περιοχή το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι έχει εγκριθεί ψηφιακή υλικοτεχνική αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας η οποία μπορεί να συνδυαστεί άριστα με την μετ’ εγκατάσταση του Επιμελητηρίου στο προτεινόμενο κτίριο.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει απόλυτα η αναγκαιότητα και η σκοπιμότητα μετ’ εγκατάστασης του Επιμελητηρίου Πρέβεζας στο προτεινόμενο κτίριο.

Έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και προσδοκούμε την θετική ανταπόκριση της πολιτείας και των Αρμόδιων Φορέων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα