Παρασκευή, 19/04/2024 | 09:35

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΦΟΝΤΑΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

926 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/04/2019, 2:40 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής κίνησης «Στροφή στο Μέλλον» κ. Ευκλείδης Φονταράς, συνοδεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ,επισκέφτηκε τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας ,όπου συνάντησε και συζήτησε με τον αναπληρωτή Διευθυντή Δ.Δ.Ε κ. Σταύρο Τσουμάνη και τους υπεύθυνους των διοικητικών και εκπαιδευτικών τμημάτων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα χρόνια και σημαντικά προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Πρέβεζας. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα παρακάτω που απαιτούν και άμεση λύση:

Κτιριακό ζήτημα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

Η στέγαση του παραπάνω σχολείου από την δημιουργία του και μετά ,απασχόλησε όλους τους αρμόδιους φορείς. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας παραχώρησε στο Δήμο από το Φεβρουάριο του 2012 και για πέντε χρόνια, το χώρο που στεγάζεται σήμερα το σχολείο , σαν μια προσωρινή λύση. Ο Δήμος δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τη μελέτη κατασκευής καινούργιου κτιρίου, σε διάστημα 15 μηνών. Αυτή η μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το ζήτημα της στέγασης του σχολείου παραμένει σε εκκρεμότητα, μετά από περίπου 10 χρόνια.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ,κ. Ευκλείδης Φονταράς, δεσμεύτηκε εκ μέρους της δημοτικής κίνησης «Στροφή στο Μέλλον» για την άμεση προώθηση του ζητήματος αυτού.

ΕΕΕΕΚ(Εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης) Σαμψούντας.

Το ΕΕΕΕΚ Σαμψούντας λειτουργεί στο παλιό δημοτικό σχολείο Σαμψούντας και το κτίριο αυτό δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν εκεί.

Η δημοτική κίνηση προτείνει τη μεταστέγασή του σε ανενεργό κτίριο του ΚΕΓΕ, κατάλληλο για τις ανάγκες των μαθητών και υπόσχεται να προωθήσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχολικά γυμναστήρια-Κλειστό γυμναστήριο-Κολυμβητήριο.

Τα τέσσερα γυμναστήρια των σχολικών μονάδων , το κολυμβητήριο Πρέβεζας, καθώς και το κλειστό γυμναστήριο, χρειάζονται άμεση συντήρηση και αναβάθμιση ,έτσι ώστε με ασφάλεια να εξυπηρετούνται οι ανάγκες τόσο των μαθητών ,όσο και των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις .

 

ΕΠΑΛ Πρέβεζας:

Κρίθηκε απαραίτητη τόσο από τη Δ.Δ.Ε. όσο και από τη δημοτική κίνηση «Στροφή στο Μέλλον», η πλήρης αποκατάσταση τω ζημιών που προέκυψαν από τον τελευταίο σεισμό.

Επίσης οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν και για άλλα λειτουργικά προβλήματα και ελλείψεις ( όπως φύλαξη , καθαριότητα κ.λ.π) και δεσμεύτηκαν ότι σαν δημοτική αρχή θα αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων .

Πρέβεζα 22/4/2019

 

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα