Πέμπτη, 25/04/2024 | 18:14

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δήμο Πρέβεζας -Διακήρυξη

738 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/04/2019, 2:07 πμ | 0 σχόλια

 

 

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ


Ο Συνδυασμός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Πρέβεζας με επικεφαλής τον ΣΤΑΥΡΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στους νέους και τις νέες.

Είναι ο συνδυασμός της κοινής δράσης και συνεργασίας των ριζοσπαστικών, λαϊκών δυνάμεων. Στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. και αγωνιστές από άλλους πολιτικούς χώρους, που εναντιώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική και προβληματίζονται για την πορεία των εξελίξεων.

Τα  δύσκολα  χρόνια των  μνημονίων δώσαμε  τη μάχη στο ∆ήμο στηρίζοντας  λαϊκά αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, πιέζοντας για λύσεις-ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας. Αποκαλύψαμε και σταθήκαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα, και στις αντιλαϊκές επιλογές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης που συμφωνεί στην ουσία της ασκούμενης πολιτικής.

Όλα  αυτά τα  χρόνια ήμασταν  στις γειτονιές και τα χωριά της  Πρέβεζας, στους χώρους δουλειάς,  στα σχολεία, σε όλες τις δομές του ∆ήμου και τις υπηρεσίες. Στηρίξαμε τους εργαζόμενους του ∆ήμου, ανεξάρτητα από τις εργασιακές τους σχέσεις.

Αντίπαλοί  μας είναι οι  υποψήφιοι «ανεξάρτητοι» ή όχι των  κομμάτων που κυβέρνησαν, της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτών που κυβερνούν τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ, και η πολιτική τους. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν προίκα την πολιτική των κομμάτων τους,  τα “έργα και τις ημέρες” τριών μνημονίων.

Αυτά υλοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια η Δημοτική αρχή και οι «αντιπολιτεύσεις» της:

  • Δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης και την αντικατέστησαν με αύξηση των ανταποδοτικών τελών το πρώτο χρόνο κατά 100%!
  • Προώθησαν την ιδιωτικοποίηση μέρους των απορριμμάτων(π.χ. μεταφόρτωση)!
  • Παραχώρησαν τη «Μαρίνα»  και μέρος της λιμενικής ζώνης σε ιδιώτη!
  • Οδήγησαν το εμπορικό λιμάνι σε συρρίκνωση με απώτερο σκοπό το κλείσιμό του!
  • Κουβεντιάζουν την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών παρκινγκ!
  • Την «Κυανή Ακτή» σχεδόν την τσιμεντοποίησαν!
  • Προωθούν την ιδιωτικοποίηση της παραλιακής ζώνης με παραχώρηση των στρατοπέδων Σολωμού και Πεδίου Βολής σε ιδιώτες για «Πεντάστερα» Ξενοδοχεία.  Δεν είναι αντίθετοι στην παραχώρηση δημόσιας γης και αρχαιολογικών χώρων στο ΤΑΙΠΕΔ!
  • Η πολιτιστική και η αθλητική υποδομή έχει εγκαταλειφθεί και ρημάζει.  Το ίδιο και τα πάρκα και οι παιδικές χαρές!

Δημιουργούν, με τις πολιτικές τους, μία ιδιότυπη «φυλακή» για το λαό της πόλης, όπου η πρόσβαση σε χώρους αναψυχής, άθλησης αλλά και στο παραλιακό μέτωπο να υπόκειται σε περιορισμούς και απαγορεύσεις.

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν εκεί να αντιπαλέψει όλες αυτές τις αποφάσεις με το λαό στο πλάι της. Ακόμα και την απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Πρέβεζας που μαζί με μελετητικές εταιρείες ως ντίλερ συμφερόντων σχεδίαζαν τη συνέχιση της παράδοσης του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε δήμο, περιφέρεια και κυβέρνηση.

 

Μπροστά στις εκλογές το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό, είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε ως εδώ, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για να ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Ας απαντήσει με την ψήφο του ο λαϊκός – εργατικός κόσμος που ζει στην Πρέβεζα: Θέλει δήμαρχο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους  εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή αγωνιστές που θα δουλεύουν μαζί με το λαό της πόλης, θα τον  κινητοποιούν, θα διεκδικούν μαζί του, θα αντιπολιτεύονται τους ισχυρούς;

Η διοίκηση  του Δήμου αλλά και οι “αντιπολιτεύσεις”, υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές των κυβερνήσεων και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

  • Αυτοί δεν είναι που αν τους αφήσουμε,  θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα στην  πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα των σκουπιδιών;
  • Αυτοί δεν είναι που θα παραχωρήσουν εδάφη για την εξόρυξη υδρογονανθράκων και στην περιοχή μας;

Μόνον οι δυνάμεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μπορούν να λειτούργησαν ως ανάχωμα, στηλιτεύοντας αυτή την πολιτική και αντιπαλεύοντας την στη πράξη.

Με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”  μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους.

Μπορούμε να δυναμώσουμε το μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, με τη συμμετοχή συναγωνιστών που προέρχονται κι από άλλους πολιτικούς χώρους, αποτυπώνουν τη θέλησή μας για να δυναμώσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές στο Δήμο Πρέβεζας.

Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας.

  1. Πρωτοστάτησαν στους αγώνες, για να μη φορτωθεί η εργατική τάξη, ο λαός τα βάρη της κρίσης. Δεν τα δίπλωσαν μπροστά στην επίθεση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του.
  2. Πρόβαλαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στην αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική πάλη, δεν “τσίμπησαν” στις αυταπάτες “της αριστερής διαχείρισης”
  3. Αποκάλυψαν ότι τα μνημόνια ήταν χρήσιμα εργαλεία για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
  4. Διεκδικούν την ανάκτηση των απωλειών του λαού, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
  5. Διεκδικούμε έργα που δίνουν ανάσα στο λαό και όχι έργα για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί με το λαό του δήμου μας και παλέψαμε σταθερά  υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων:

  • Για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ενάντια  στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
  • Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για να μη κοπεί το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες,
  • Για  δωρεάν  και σύγχρονες  παροχές υγείας.
  • Εμποδίσαμε τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη των λαϊκών οικογενειών. Δέκα τρία στελέχη του κινήματος σέρνονται στα δικαστήρια γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν την πρώτη κατοικία φτωχών συμπολιτών μας.
  • Για  δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών
  • Παλέψαμε για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και των στρατοπέδων της πόλης.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ξεδιπλώνουν στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, στις γειτονιές τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις. Αποκαλύπτουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που είναι στόχος και της ΝΔ, εμπλέκεται ενεργά στους ανταγωνισμούς στο πλευρό των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό και τη χώρα. Ειδικά σε μία περιοχή όπως η Πρέβεζα με τη βάση του Ακτίου άλλα και δίπλα στα σύνορα με την Αλβανία.

Στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς, ενεργό ρόλο παίζουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που ανήκουν στα αστικά κόμματα, γι’ αυτό και πρέπει να απομονωθούν, να βρουν απέναντί τους τη λαϊκή δράση.

Ακόμα και μόνο με αυτό το κριτήριο, της ευθύνης των κομμάτων τους και των υποψηφίων τους σε Δήμους και Περιφέρειες για τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου, ο λαός, και ειδικότερα η νέα γενιά, πρέπει να τους απορρίψει. Να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” απλώνει το χέρι σε κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή, σε ανθρώπους που ξεπερνούν προκαταλήψεις, που όμως ενδεχομένως διατηρούν επιφυλάξεις αλλά αναγνωρίζουν  τη στάση μας. Εκτιμούν τη σταθερότητα και συνέπεια μας, Το γεγονός ότι είμαστε αποκούμπι για το λαό.

Η πλατιά συμπόρευση μαζί μας μπορεί να συμβάλει στη διεύρυνση ενός ρεύματος απαλλαγής και απόρριψης των αυταπατών. Στο ξεπέρασμα του συμβιβασμού με τις μειωμένες απαιτήσεις και τα ψίχουλα θέτοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο είναι η απάντηση και στο μαύρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Καμία σχέση, καμία ανοχή στη ναζιστική και εγκληματική οργάνωση, είναι κομμάτι αυτού του συστήματος σε ειδικό ρόλο και αποστολή και θεωρούμε ότι η απομόνωσή της θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο έντονη και στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Δώσε δύναμη στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Δυναμώνοντας τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δυναμώνουμε την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλεκτούς τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες:

Για να πολλαπλασιαστούν οι εργατικές – λαϊκές δυνάμεις και τα κέντρα αντίστασης που αμφισβητούν, αντιπαλεύουν, παρεμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.

 

Για να χειραφετηθούν ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα παιδιά τους. Να πιστέψουν στο δίκιο τους. Να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να ανεβάσουν τις απαιτήσεις τους στο ύψος των αναγκών τους.

Για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να έχει αποτελεσματικότητα η πάλη μας.

Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση

Για αγωνιστές δίπλα στο λαό

Όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής

Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος.

Να ενισχυθεί η πλατιά Κοινωνική Συμμαχία που, μέσα και από τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, θέτει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για:

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις ανάγκες. Το δικαίωμα στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη.

Το δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό.

Την πλήρη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από το κράτος, για να μην πληρώνει διπλά και τριπλά το λαϊκό νοικοκυριό για βασικές του ανάγκες.

Την καθολική παροχή υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόνοιας, με την ανάπτυξη, στελέχωση και εξοπλισμό των αναγκαίων υποδομών και χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών. Την πρόσληψη του αναγκαίου για τη λειτουργία τους προσωπικού.

Το συνολικό σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.).

Τη δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό σε ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση.

Την προστασία του περιβάλλοντος: Ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθεροι χώροι.

Τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν δημοτική πλειοψηφία για 12 χρόνια,

από το 1982 έως 1994.

Μπορείτε να συγκρίνετε?

 

Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός.

Ήρθε η ώρα της

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

 

            ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα