Τετάρτη, 17/04/2024 | 00:32

Η Δήμητρα Ιωάννου παρουσίασε και στην Πρέβεζα το νέο βιβλίο της ” Η Κληρονόμος του ποταμού”

832 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/04/2019, 12:51 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σε μια μοναδική βραδιά εξελίχθηκε η παρουσίαση του Πέμπτου βιβλίου της Δήμητρας Ιωάννου “Η κληρονόμος του ποταμού” στην Πρέβεζα  που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΦΕ ΟΣΤΡΙΑ (Ostria Cafe-Bar )το Σάββατο 6 Απρίλη 2016. Το βιβλίο παρουσίασαν το Βιβλιοπωλείο «Κύκλος» και οι εκδόσεις «Ψυχογιός».Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.

 

Για το βιβλίο μίλησε η Δημοσιογράφος Αθηνά Παππά, ενώ αποσπάσματα διάβασε η εκπαιδευτικός Αλεξία Μπουκουβάλα. Το Καφέ Όστρια ήταν γεμάτο κόσμο, ανάμεσά τους ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας, ο γνωστός επiχειρηματίας του νομού Σπύρος Κυριάκης, οι δικηγόροι Αποστόλης Τάσης και Κώστας Κίτσιος, ο κ. Λέανδρος Σπαρτιώτης, ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Κώστας Κωνής,  η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας Μαίρη Βάσιου, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γιαμάς, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Σπύρος Πλέουρας, ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Γκόλιας  κ.α.Ο Βασιλιάς της Λήθης, ο ποταμός Αχέροντας και οι μυθικοί παραπόταμοι του, ο Πυριφλεγέθων και ο Κωκυτός βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου Μυθιστορήματος της Πρεβεζάνας συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου. Η παρουσίαση του βιβλίου μετέτρεψε σε μοναδική τη βραδιά, ενώ η ίδια η συγγραφέας δεν έκρυψε τη χαρά της για το πόσο όμορφα ένιωσε. Στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε στα βιβλία της τις σχετικές αφιερώσεις στους αναγνώστες και τις αναγνώστριές της.

Η υπόθεση του βιβλίου: 

1960 
Η μυστηριώδης γυναίκα που τριγυρίζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Ρόζα που φτάνει στην Αθήνα και χτίζει από το μηδέν μια αυτοκρατορία, καθώς η πολυτάραχη ζωή της σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, δυνατές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017 
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βασταρδής μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. 
Όσο περνά ο καιρός, χώνονται όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. 
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και μοιάζει ζυμωμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας που φαίνεται να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα; 
Ένα βιβλίο κεντημένο ως τα μύχια με τους θρύλους του μεγαλόπρεπου Βασιλιά της Λήθης και των μυθικών παραποτάμων του, του καυτού Πυριφλεγέθοντα και του παγερού Κωκυτού. Μια ιστορία που περνώντας μέσα από τον θάνατο υμνεί τη ζωή!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα