Σάββατο, 20/04/2024 | 13:23

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

894 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2019, 8:04 μμ | 0 σχόλια

 

Στο πλαίσιο των δράσεων των Θεματικών Ομάδων Προγραμματικής Καταγραφής με την καμπάνια του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!», ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της Δ.Ε. Πρέβεζας, πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας .

Συγκεκριμένα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος πλαισιωμένος από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Δ.Ε. Πρέβεζας και μέλη της Θεματικής Ομάδας Προγραμματικού Σχεδιασμού  «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» , τον Αστυνομικό κ. Ιωσήφ Παππά, τη Δικηγόρο κα Ιωάννα Μπεϊντάρη, τη Δικηγόρο κα Δημήτρα Ραβανού και τον Δρ Ιωάννη Γεωργίου Γενικό Χειρουργό στο Γ.Ν.Π,  πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων  αρχικά με το Διευθυντή Αστυνομίας Πρέβεζας Τξρχο κ. Πάρι Νίκου, στη συνέχεια με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Πρέβεζας, κατόπιν με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης και τέλος με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών.

Αναλυτικά, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος  μαζί με τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!», είχε την πρώτη συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης ως προς τις προτεραιότητες του Συνδυασμού στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας Ταξιάρχου κ. Πάρι Νίκου.

 

 

Η ατζέντα κινήθηκε εκτός από τη συνέχιση της μείωσης και της πάταξης της εγκληματικότητας ως προς τις απαραίτητες κοινές δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε μια σειρά θεμάτων. Αρχικά ως προς την αυστηρή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Κ.Ο.Κ. με την ανάπτυξη μιας συμμαχίας κατά των τροχαίων ατυχημάτων από την Αστυνομική Διεύθυνση, το Δήμο και τους θεσμικούς τοπικούς Εκπαιδευτικούς  Φορείς με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ενάντια στην τραγική πλέον λαίλαπα των τροχαίων ατυχημάτων και ιδιαίτερα στους νέους μας. Ένα άλλο πολύ βασικό θέμα που τέθηκε αφορούσε το σοβαρό πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών στο Δήμο μας και η άμεση συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης με το Δήμο (και πάλι σε κοινή δράση με τους εκπαιδευτικούς φορείς), με στόχο την άμεση ενημέρωση και την εκπαίδευση της νεολαίας του Δήμου μας ώστε να μην πέφτουν τα νέα παιδιά θύματα της παγίδας θανάτου των ναρκωτικών. Επίσης ,συζητήθηκε η άμεση συνεργασία της αξιοποίησης όλων των προτάσεων και της καθημερινής  καταγραφής των ελλείψεων και των σημείων υψηλής επικινδυνότητας που ήδη πράττει η Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας προς το Δήμο, ως προς την άμεση αποκατάστασή τους. Τέλος, τέθηκαν και αναλύθηκαν οι προτάσεις και η κατάσταση για όλα τα γνωστά διαχρονικά θέματα που απαιτούν την άμεση οργάνωση και τις ανάλογες πολιτικές  για την εφαρμογή και την τήρηση του νόμου. Από τους παραθεριστές που τον παραβιάζουν (όπως με το ελεύθερο camping )  έως την τήρηση του νομικού πλαισίου από όλους τους επαγγελματίες για την προστασία της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες και την προστασία της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Στη δεύτερη συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Πρέβεζας τον Πρόεδρο κ. Μυλωνά Ευάγγελο, το Γενικό Γραμματέα κ. Στέφο Βασίλειο και τον Ταμία κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου συζητήθηκαν όλα τα θέματα της παραπάνω ατζέντας από την πλευρά των αξιόμαχων στελεχών αλλά και τις υλικοτεχνικές  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Επίσης ο Υποψήφιος Δήμαρχος και το κλιμάκιο των Υποψηφίων συμφώνησαν απόλυτα με το αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών για τη δημιουργία ενός μνημείου για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έπεσαν στο καθήκον. Η επόμενη συνάντηση έγινε με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης,  τον Πρόεδρο κ. Παύλο Ντούλια, το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Αλεξανδρόπουλο και το μέλος κα Αγγελική Κολιοφώτη, από τους οποίους  το κλιμάκιο με τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο ενημερώθηκαν για όλα τα θέματά τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη δύσκολη αποστολή τους. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Αποστράτων Αστυνομικών κ. Σοφοκλή Κίτσιο, ο οποίος και ενημέρωσε για το μεγάλο Διεθνές Αστυνομικό Συνέδριο που θα λάβει χώρα στο νομό μας τον Απρίλιο σε ξενοδοχείο της Πάργας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα