Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:16

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

1574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/04/2019, 5:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΠΙΣΚΕΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!»

Στο πλαίσιο των δράσεων των Θεματικών Ομάδων Προγραμματικού Σχεδιασμού με την καμπάνια του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!» www.dimoskardiasmas.gr , ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων , πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης και καταγραφής στους τρεις αγροτικούς συνεταιρισμούς οι οποίο εδρεύουν στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας .

Συγκεκριμένα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος πλαισιωμένος από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, τη Γεωπόνο κα Βιργινία Καμπέρη (Υποψήφια στη Δ.Ε. Πρέβεζας), το Γεωπόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στη Διεύθυνση  Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Γρηγόρη Κουμπή (Υποψήφιο στη Δ.Ε Πρέβεζας) και τον Κτηνίατρο και Τμηματάρχη στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας (Υποψήφιο στη Δ.Ε. Λούρου), πραγματοποίησε επίσκεψη και συνάντηση συνεργασίας με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τον Κηπευτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας, τον ΑΣΠΟΠ Πρέβεζας και τον ΑΣΥΠ ΝΙΚΟΠΟΛΗ.

Αναλυτικά, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος  μαζί με τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» και μέλη των Θεματικών Ομάδων Προγραμματικού Σχεδιασμού «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» & «ΑΝΑΠΤΥΞΗ», έκαναν τις συναντήσεις συνεργασίας, ενημέρωσης ως προς τις προτεραιότητες του Συνδυασμού για την υποστήριξη των Συνεταιρισμών αλλά και την καταγραφή των προτάσεων και των προβλημάτων των Συνεταιρισμών στις  οποίες και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και το Διευθυντή του ΑΣΥΠ ΝΙΚΟΠΟΛΗ κ. Κώστα Χασάνη και Αθανάσιο Περδίκη παρουσία και του παραγωγού κ. Χριστόφορου Καββαδία, με το στέλεχος κ. Γιάννη Σπυράκο του ΑΣΠΟΠ και τα στελέχη κ. Νίκο Γιακισικόγλου και Γουλιέλμο Λύτρα από τον Κηπευτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας.

Η συνεργασία και η καταγραφή των θεματικών και των προτάσεων και στις τρεις συναντήσεις εξελίχθηκαν με συνταύτιση απόψεων σε θετικό και κυρίως παραγωγικό κλίμα με αποτελέσματα  αλλά και προτάσεις για την προγραμματική ανάπτυξη του «ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!».

Η ατζέντα στο μεγαλύτερο μέρος ήταν παρόμοια στις συναντήσεις με τους τρεις συνεταιρισμούς οι οποίοι και προσφέρουν εργασία με τις θέσεις που διατηρούν ακόμα και σήμερα σε αρκετούς Δημότες (μειωμένες σε σχέση με το  παρελθόν) και εδρεύουν και οι τρεις στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας.

Πρωταρχικά έχουν το αισθητό καθημερινό πρόβλημα και αισθητά μετρήσιμο στη μείωση του τζίρου τους, από τις δολιοφθορές και τις κλοπές, οι οποίες αν και έχουν λίγο μειωθεί το τελευταίο διάστημα δυστυχώς παραμένουν έντονες στη ΒΙΠΕ με μεγάλες συνέπειες ως προς την ομαλή επιχειρηματική τους λειτουργία.

Επίσης οι συνεταιρισμοί των εκατοντάδων μελών 130 μέλη ο ΑΣΠΟΠ Πρέβεζας, 110 μέλη ο Κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας που είναι και ο αρχαιότερος σε λειτουργία από το 1946 και με 45 μέλη (κυρίως μεγαλοπαραγωγών) ο ΑΣΥΠ ΝΙΚΟΠΟΛΗ, τόνισαν από κοινού την πλήρη απουσία και έλλειψη μιας συνεργασίας με το Δήμο στο παρελθόν ως προς την στρατηγική της προβολής των τοπικών προϊόντων αλλά και τη διοργάνωση υπό την αιγίδα του Δήμου εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους αγρότες. Τέλος ένα από τα πολλά θέματα που τέθηκαν και καταγράφηκαν προς αξιοποίηση στον Προγραμματικό Σχεδιασμό του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» είναι και η κακή κατάσταση ή και η απουσία των απαραίτητων υποδομών όπως και δρόμων για τη διακίνηση και τη μεταφορά των προϊόντων από τις καλλιέργειες παραγωγής.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος μαζί με τους τρεις εξειδικευμένους και έμπειρους στο πεδίο τεχνοκράτες Υποψήφιους Συμβούλους, τόνισαν την προτεραιότητα της αναβάθμισης και της διεύρυνσης των λειτουργιών και των δράσεων της αντίστοιχης Διεύθυνσης στο Δήμο αλλά και της έναρξης μιας κοινής στρατηγικής με εξωστρέφεια και συγκεκριμένους στόχους για την προώθηση και την προβολή των τοπικών γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στις εθνικές και διεθνής αγορές.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα