Παρασκευή, 26/04/2024 | 22:10

Το συγκινητικό “αντίο” του Κώστα Κωνή, στον Γιώργο Σουίδα

1205 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/04/2019, 2:41 μμ | 0 σχόλια

 

Εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σουίδας. Ο Κώστας Κωνής τον χαιρέτησε με ιδιαίτερο τρόπο, γράφοντας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook :

“H ανθρώπινη ύπαρξη, μέσα στο χρόνο και στο χώρο, είναι ένα ελάχιστο άναμα του flash μιας φωτογραφικής μηχανής.
Με ανείπωτο πόνο και απέραντη θλίψη, σε αποχαιρετήσαμε σήμερα το μεσήμερι, Σάββατο 20 Απριλίου 2019,από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πρέβεζας αγαπημένε φίλε Γιώργο Σούιδα.
Έφυγες ξαφνικά Γιώργο και τόσο νέος, μόλις ξεκίνησες τον συνταξιοδοτικό σου βίο. ‘Οταν άρχισες να ξεκουράζεσαι από το πολύχρονο και από την μαθητική σου ηλικία, αγώνα ζωής.
Το βαρύ φορτίο να σου απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό, ύστερα από την επιθυμία πολλών φίλων και συναδέλφων σου τραπεζικών, το ανέλαβα εγώ. Είμασταν εκεί πολλοί φίλοι, αλλά πολλοί περισσότεροι ήταν νοητά μαζί μας, στο τελευταίο αντάμωμα μας…
Σε αποχαιρέτησα αντισυμβατικά Γιώργο, με αυτά που σου ταίριαζαν και αυτά που θα ήθελες να ακούσεις και τα άκουσες. Γιατί αντισυμβατική, σε πολλά πράγματα ήταν και η ζωή σου.
Καλό παράδεισο δίπλα σε όλους αυτούς που αγάπησες και εντρύφησες στην λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική μας, στους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες που γνώριζες όσο κανένας άλλος μουσικά και βιογραφικά, δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρίκα Νίνου, τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Μανώλη Χιώτη, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Στελλάκη Περπινιάδη, τον Τάσο Χαλκιά τον κορυφαίο Ηπειρώτη κλαρινίστα που τόσο πολύ αγαπούσες αν και δεν ήσουν και τόσο της ηπειρώτικης μουσικής σκηνής όπως εγώ, κ.α. αλλά και δίπλα σε όλους αυτούς τους ειδικούς που ασχολήθηκαν με το λαϊκό μας τραγούδι του περασμένου αιώνα, τον Πάνο Γεραμάνη κ.α. όσο εσύ και μπορώ να πω, γιατί το γνωρίζω από πρώτο χέρι, γιατί μου το αποκάλυψε ο Πάνος ο Γεραμάνης πριν κάποια χρόνια, ένας από τους πλέον ειδικούς, όπως ξέρεις στο είδος, δημοσιογράφος στα Τα Νέα” του Λαμπράκη και συγγραφέας βιβλίων για το λαϊκό τραγούδι, βαρύ όνομα της δημοσιογραφικής οικογένειας, ότι έμαθε πολλά από σένα.
Καλό ταξίδι Γιώργο. Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια σου και τους συγγενείς σου. Θα σε θυμόμαστε με τις καλύτερες των αναμνήσεων μας για σένα…”

Τη φωτογραφία ανήρτησε ο Κώστας Κωνής στο κείμενο που έγραψε για τον Γιώργο Σουίδα.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα