Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:14

Την ένταξη της Λευκάδας στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ζητά ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς

995 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2019, 5:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την ένταξη της Λευκάδας στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως συμβαίνει για όλα τα νησιά της χώρας,  ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από το υπουργό Ναυτιλίας με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής μετά την ομιλία του επί του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, όπου κατήγγειλε την εξαίρεση της Λευκάδας από τις αρμοδιότητες της ανωτέρω  γραμματείας, επανέρχεται στο θέμα καταγγέλλοντας ότι η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας που παρέμεινε εκτός, ζητώντας να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος των πολιτών του νησιού.

«Παρόλο που στην ομιλία μου στην Βουλή, τόνισα ότι πρόκειται για ακατανόητη απόφαση, την ώρα μάλιστα που ο δραματικός περιορισμός του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων στερεί σημαντικά κονδύλια από τα νησιά μας, ο κ. υπουργός επέμεινε μέχρι τέλους, στερώντας από τη Λευκάδα όλα τα εργαλεία που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη γραμματεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ Καββαδάς στην ερώτηση.  

Με δεδομένο ότι η Λευκάδα, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων και διαθέτει όλα εκείνα τα νησιωτικά χαρακτηριστικά όπως περιγράφονται από την κείμενη νομοθεσία, ο βουλευτής ερωτά των υπουργό εάν σκοπεύει να αποκαταστήσει την αδικία και να εντάξει τη Λευκάδα στις προβλέψεις του νόμου 4597/209.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα