Τρίτη, 19/03/2024 | 07:44

Ξεχωριστή βραδιά λυρικού τραγουδιού με νεαρούς καλλιτέχνες από την Πρέβεζα, την Κέρκυρα και την Αθήνα

1459 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/03/2019, 9:37 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο ανεξάρτητος καλλιτεχνικός φορέας ForArt Society, που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την πιανίστα και συνθέτρια Μαντώ Βραχλιώτη με καταγωγή από την Πρέβεζα και την Κέρκυρα και τον κερκυραίο μπάσο Άγγελο Χονδρογιάννη, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, το Σάββατο 16 Μαρτίου, μια ξεχωριστή βραδιά λυρικού τραγουδιού στην Αθήνα. Στη συναυλία συμμετείχαν οι σοπράνο Έλλη Καρύδη και Μαρία Μουρκούση, ο τενόρος Γιώργος Ζωγράφος, ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης και οι ιδρυτές της ForArt Society.

 

Το κοινό απόλαυσε ένα πρόγραμμα με πολλές μουσικές εναλλαγές, το οποίο αποδόθηκε  από τους τέσσερις τραγουδιστές με αισθαντικότητα και περιλάμβανε άριες από διάσημες όπερες και οπερέτες των Bellini, Dvořak, Lehár, Puccini, Rossini και Verdi καθώς και αποσπάσματα από αγαπημένα μιούζικαλ. Οι ακροατές είχαν επίσης τη σπάνια ευκαιρία να ακούσουν πρωτότυπες φωνητικές συνθέσεις της Μαντώς Βραχλιώτη σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη, τις οποίες ερμήνευσε ο βαθύφωνος Άγγελος Χονδρογιάννης με τη συνθέτρια στο πιάνο.  

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται η Μαντώ Βραχλιώτη

Στη δεύτερη φωτογραφία Μαντώ Βραχλιώτη & ‘Αγγελος Χονδρογιάννης
Στην τρίτη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά Γιώργος Ζωγράφος, Μαρία Μουρκούση, Γιάννης Τσανακαλιώτης, Μαντώ Βραχλιώτη,Έλλη Καρύδη, ‘Αγγελος Χονδρογιάννης

 

 

Στη συναυλία παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, όπως ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας Γεώργιος Τρυφωνίδης που, αναφερόμενος στη βραδιά, δήλωσε: « Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά με εξαιρετικές εκτελέσεις λυρικών τραγουδιών και μελλοποιημένης ποίησης από ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες. Η Μαντώ Βραχλιώτη αναδείχθηκε ιδιαίτερα με την αναγνωρισμένη καλλιτεχνική της υπόσταση κι έδεσε αρμονικά σε αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία. Μπράβο της, μπράβο στην Πρέβεζα που τη γέννησε!»  

Τη βραδιά παρακολούθησαν επίσης καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως ο κοντρα τενόρος  Νικόλας Σπανάτης, ο  βαρύτονος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Πέτρος Σαλάτας  και ο συνθέτης και υποδιευθυντής του Ωδείου Αθηνών Φίλιππος Τσαλαχούρης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά παραβρέθηκα στην συναυλία της 16ης Μαρτίου στην αίθουσα του Athenaeum. Είναι πάντοτε ευχάριστο και ελπιδοφόρο να συναντάει κάνεις ταλέντο και ομορφιά. Η διοργάνωση υπήρξε υποδειγματική και το επίπεδο πολύ υψηλό. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν σε εξαιρετική στιγμή και πρόσφεραν στο κοινό τον καλύτερό τους εαυτό με μουσικές εκφάνσεις μεγάλων συγκινήσεων. Θα ήταν πολύ σημαντικό η εκδήλωση αυτή να επαναληφθεί

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα