Τρίτη, 19/03/2024 | 12:31

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ)

683 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2019, 7:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ)
Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι ανακοινώθηκε η έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκ. ευρώ.

Με διαχειριστή την ΕΤΕΑΝ Α.Ε., η νέα αυτή Δράση έρχεται να αντικαταστήσει την Δράση Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ (Ενδιάμεσο), η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε διάστημα ενός έτους πάνω από 2.000 ελληνικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια ύψους 300 εκ. ευρώ.

Στόχος της νέας χρηματοδοτικής Δράσης, είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, καθώς και η ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας της χώρας.

Μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προϊόντος,  παρέχονται επιχειρηματικά δάνεια με ευνοϊκό επιτόκιο, καθώς το 40% του χρηματοδοτικού κεφαλαίου ήτοι κεφάλαια ύψους 366,3 εκ. ευρώ διατίθενται άτοκα για τη χρηματοδότηση μικρο-μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Οι πόροι προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) κατά 280 εκ. ευρώ και τα ΠΕΠ κατά 86,3 εκ. ευρώ.

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα με κεφάλαια ύψους 549 εκ. ευρώ, συνεισφέροντας το 60% του κεφαλαίου κάθε δανείου.

Τα προσφερόμενα δάνεια είναι δύο κατηγοριών: 

1) Δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης ειδικού σκοπού (κεφάλαια κίνησης)

  • ύψος δανείου από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ
  • διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες, με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 6 μήνες

2) Δάνεια επενδυτικού σκοπού

  • ύψος δανείου από 25.000 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ
  • διάρκεια αποπληρωμής από 5 έως 10 έτη, με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 2 έτη

Η υποβολή αιτημάτων δανειοδότησης από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.ependyseis.gr/mis. Ακολούθως, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να υποβάλουν το φυσικό φάκελο σε υποκατάστημα  μίας εκ των συνεργαζόμενων τραπεζών.

Συνεργαζόμενες Τράπεζες:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK, EFG EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ

Η Δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα