Τρίτη, 19/03/2024 | 10:51

Επίσκεψη του υποψήφιου Δήμαρχου Πρέβεζας, Βαγγέλη Ροπόκη στη Βόρειο Ήπειρο και στο Δήμο Φοινικαίων, στο χωριό Λιβαδειά

1544 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/03/2019, 6:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με όλες τις τιμές και γεμάτοι υπερηφάνεια γιόρτασαν την 25η Μαρτίου οι ομογενείς στις πόλεις και στα χωριά της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Οι εορτασμοί διαρκούν περίπου μία βδομάδα και σε αυτές κυριαρχούν τα εθνικά σύμβολα και οι παραδοσιακές στολές.

Εκδηλώσεις οργανώνουν οι μαθητές των ελληνικών μειονοτικών σχολείων, οι ελληνικοί μειονοτικοί δήμοι, η οργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και οι ελληνικές διπλωματικές αρχές. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μαθητικές παρελάσεις, καλλιτεχνικά προγράμματα, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων, δεξιώσεις και λαϊκές χοροεσπερίδες.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Βαγγέλης Ροπόκης, επισκέφτηκε την γείτονα χώρα και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Φοινικαίων που τελέστηκαν στο νέο πολιτιστικό συγκρότημα στο χωριό Λειβαδιά.

 

Ο κ. Ροπόκης, που παρευρίσκεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, δίπλα στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλασσαν οι ομογενείς.

Στον λόγο του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πρέβεζας απευθυνόμενος προς τους έλληνες ομογενείς τόνισε χαρακτηριστικά:

«Από τον δύσκολο αγώνα που δίνουμε καθημερινά να βγούμε όλοι ενωμένοι και δικαιωμένοι».

Ελληνικές σημαίες, συνθήματα για την Επανάσταση του 1821, εθνικά σύμβολα, καθώς και ελληνικά τραγούδια έδιναν τον τόνο της ημέρας.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Κάγιος, ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες και ο πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων Χριστάκης Κίτσιος απηύθυναν έκκληση στους Έλληνες για ενότητα και ομοψυχία ως μονόδρομο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνισμού στην Αλβανία.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των αλβανικών αρχών και των κομμάτων, ενώ ακολούθησε η μαθητική παρέλαση και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των μαθητών των σχολείων του δήμου.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα