Παρασκευή, 29/03/2024 | 19:28

Πρόσκληση συνεργασίας της Νέας Ένωσης ξενοδόχων Πρέβεζας με τουριστικούς πράκτορες της Ρώμης

725 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2019, 11:17 πμ | 0 σχόλια

 

Αξιότιμε  Κύριε Πρόεδρε της  FIAVET Lazio,

Είμαστε η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρεβέζης και σας προσκαλούμε εσάς και τα μέλη σας στην πόλη της Πρέβεζας όπου θα θέλαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να σας ξεναγήσουμε στην πόλη που δημιούργησαν και εγκαταστάθηκαν οι πρόγονοί σας το 31 π.Χ.,την αρχαία Νικόπολη.Την πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός Αύγουστος μετά την νίκη του στην Ναυμαχία του Ακτίου κατά του στόλου του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.

Θα θέλαμε να σας ξεναγήσουμε σε ένα ταξίδι στο χρόνο δημιουργώντας μια προοπτική και μία τουριστική και επαγγελματική συνεργασία μεταξύ των λαών μας απευθυνόμενοι σε όλες τις ηλικίες και ειδικότερα στους φοιτητές και σπουδαστές των Σχολείων και Πανεπιστημίων.

Θα είναι χαρά και τιμή μας να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να έχουμε μία άψογη συνεργασία για τα επόμενα χρόνια.

 

                                    Με εκτίμηση,

 

Πολύκαρπος Χαλκίδης

Πρόεδρος Nέας Ενωσης

Ξενοδόχων Π.Ε.Πρεβεζας.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ Ν.ΠΡΕΒΕΖΗΣ

 

Τρόποι που μπορεί κάποιος να φτάσει στον Νομο Πρέβεζας :

 

  • Διεθνές Αεροδρόμιο Ακτίου
  • Θάλασσα , Λιμάνι Πρέβεζας – Μαρίνα , Ιστιοπλοικός Τουρισμός
  • Λιμάνι Ηγουμενίτσας
  • Οδικοί άξονες , Εγνατία και Ιονία Οδός

 

    • Παραλίες :

 

60 χλμ. παραλιών με άμμο , με βότσαλο αλλά και φυσικούς κολπίσκους. Τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου σας περιμένουν από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα. Εκεί που το καταπράσινο πευκόδασος αγκαλιάζει το μπλε του Ιονίου Πελάγους. Παραλίες: Κυανή ακτή , Αλωνάκι , Καλαμίτσι , Μύτικας , Μονολίθι , Κανάλι , Καστροσυκιά , Ριζά , Λυγιά , Βράχος – Λούτσα , Αλωνάκι Λούτσας , Όρμος Οδυσσέα , Αμμουδιά , Πάργα. Πολλές οργανωμένες παραλίες με beach bar για την νεολαία αλλά και ήσυχες παραλίες για οικογένειακές στιγμές. ΟΙ περισσότερες από αυτές είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία.

 

    • Αρχαιολογικόι χώροι – Ιστορικά μνημεία – Μουσεία :  

 

Αρχαία Νικόπολη , Ρωμαικό Ωδείο , Μνημείο του Αυγούστου , Ρωμαικό υδραγωγείο , Νεκρομαντείο , Αρχαια Κασσώπη , Ορράον , Αρχαία Ελατρεια , Κάστρο των Ρωγών, Κάστρο Ριζών , Κάστρο Παντοκράτωρα , Κάστρο Αγίου Ανδρέα , Κάστρο Αγίου Γεωργίου , Μνημείο Ζαλόγγου και Ενετικό κάστρο της Πάργας.

 

    • Ποτάμια – Λίμνες – Υδροβιότοπος :

             

      Μυθικός ποταμός του Αχέρωντα, ποταμός Λούρος, λίμνη Ζηρού, λίμνη Καλοδικίου με σπάνια χλωρίδα και πανίδα , ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος στα βαλκάνια είναι ο Αμβρακικός κόλπος όπου φιλοξενουνται 296 είδη πτηνών με αποικία Αργυροπελεκάνων, επίσης μπορείτε να περιηγηθείτε στον Αμβρακικό κόλπο όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα υπέροχα δελφίνια.

 

        • Δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού :

 

Στα υπέροχα φυσικά τοπία που προαναφέραμε ο επισκέπτης μπορεί να κάνει κανόε-καγιακ , θαλασσιο καγιακ , ποδηλασία , περπάτημα , παραπέντε , ορηβασία ,  ιππασία , κηνύγι , περιήγηση με βάρκα στον Αμβρακικο και ψάρεμα. Θρησκευτικός και Σχολικός τουρισμός , Εκκλησιές και Μοναστήρια.

 

          • Γαστρονομία

  Ο επισκέπτης μπόρει να γνωρίσει την πλούσια γαστρονομία της περιοχής με τους εκπληκτικούς Σεφ , σε θαλασσινά εδέσματα με την παγκοσμίως φήμης γάμπαρη όπως επίσης την κουτσομούρα και τη σαρδελα αμβρακικού , αλλα και ποικιλίες κρεατικών και πάρα πολών τοπικών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Όλα αυτά μπορεί να τα γευτεί στις παραδοσιακές ψαροταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής.

 

          • Πολιτισμός – Εκδηλώσεις

 

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα εμπλουτίσετε το χρόνο σας , τα υπέροχα βράδια κάτω από το φως του φεγγαριού , σε πολλές και ιδιαίτερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

(Χορωδιακό φεστιβάλ , διαγωνισμοί χορού , μουσικά φεστιβαλ , τουρνουά basketball 3on3 , beach volley , beach soccer , tennis , ιππασία , motocross)

Όλα αυτά θα τα απολαυσετε με την ζεστη Ηπειρώτική φιλοξενία στα ξενοδοχεία της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα