Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:06

Γ.Παπανδρέου: Ο Ανδρέας είναι ο πατέρας της ελληνικής προοδευτικής παράταξης και είμαστε όλοι παιδιά του

957 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2019, 7:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε, σήμερα 5 Φλεβάρη, ημερομηνία που γεννήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην προσωπικότητα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του, το έργο του και τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν ξεχωριστό. «Με τη Μεταπολίτευση, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύοντας το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη κεντροαριστερά στην Ελλάδα, ενώνοντας πολλά από τα μικρά κόμματα και τις κινήσεις που την εκπροσωπούσαν μέχρι τότε.

Με αυτήν την έννοια, είναι ο πατέρας της ελληνικής προοδευτικής παράταξης και είμαστε όλοι παιδιά του. Γι’ αυτό ίσως βλέπουμε σήμερα από διάφορα μετερίζια, αυτήν την αγωνία για το ποιος τον εκπροσωπεί καλύτερα, ποιος τον εκφράζει πιστότερα, ποιος είναι πιο αντάξιος της πολιτικής του κληρονομιάς», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Γιατί αδιαμφισβήτητα, ο Ανδρέας είναι ένας πολιτικός που κατέκτησε με τους αγώνες του μια ιδιαίτερη, μια σημαντική θέση στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Και η εμβέλειά του, ήταν παγκόσμια. Από εκεί και πέρα, ανήκει σε όλους».

«Αν σκεφτούμε όμως, τι έκανε τόσο ιδιαίτερο τον Ανδρέα, θα έλεγα τρία πράγματα», είπε ο κ. Παπανδρέου και σταχυολόγησε τα εξής: «Ικανότητα πολιτικής ενόρασης, σφαιρικό όραμα και η έγνοια του, η ταύτισή του με τους πιο αδύναμους». «Ο Ανδρέας ήθελε μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες και για να έρθω πιο συγκεκριμένα στο θέμα της σημερινής συζήτησης, νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές», είπε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα