Σάββατο, 20/04/2024 | 01:48

Την 8η θέση σε όλη την Ελλάδα στον τομέα οικονομικής διαχείρισης, ο δήμος Πάργας!

976 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/01/2019, 3:39 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την 8η θέση  μεταξύ των Δήμων της χώρας κατέλαβε ο Δήμος Πάργας  στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης/ εξοικονόμησης στο κόστος προσωπικού,   στο πλαίσιο του νεοσύστατου Ελληνικού Δείκτη Αποτελεσματικότητας, που  συντάχθηκε φέτος για πρώτη φορά    από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ) και παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση  στην Αθήνα.

Στόχος του συγκεκριμένου Δείκτη  είναι ο εντοπισμός των βέλτιστων πρακτικών και η ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων εκείνων των Δημοτικών Αρχών που έχουν καταφέρει να  αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους. Σύμφωνα με τη δομή του Δείκτη αξιολογείται η επίδοση των Δήμων σε τρία επιμέρους πεδία,  την οικονομική διαχείριση, τη διαφάνεια και λογοδοσία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.

Η φιλοδοξία είναι, σύμφωνα με το ΚΕΦίΜ,  ο Δείκτης εμπλουτιζόμενος κάθε φορά με νέα δεδομένα  αναφορικά με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να λειτουργήσει ως αφορμή άμιλλας μεταξύ των Δήμων και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης των Δημοτικών Αρχών για τους πολίτες, με απαρχή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Μάιο του 2019.

Συγκεκριμένα,  στο πεδίο της οικονομικής διαχείρισης, αξιολογήθηκαν μεταξύ άλλων οι Δήμοι που περιόρισαν το κόστος προσωπικού που πραγματοποίησαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο κόστος που είχαν προϋπολογίσει.  Για τον υπολογισμό της επίδοσης αξιοποιήθηκαν τα δεδομένα των προϋπολογισμών και των απολογισμών των Δήμων.

Στην κατηγορία  αυτή, της μεγαλύτερης δηλαδή  εξοικονόμησης στο κόστος προσωπικού, ο Δήμος Πάργας κατέλαβε στους Μεικτούς Δήμους την 8η θέση πανελλαδικά. Η διάκριση  αυτή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη  του σημαντικού έργου που πραγματοποιείται στο Δήμο Πάργας στην ορθολογική  διαχείριση των δημόσιων πόρων προς όφελος των δημοτών.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα