Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:58

Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

837 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/01/2019, 4:09 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες, πριμοδοτούν τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς  (ντόπιοι και πολυεθνικοί), αλλάζοντας το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Η πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλουν στη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια. Σε αυτό έχει συμβάλλει και το λεγόμενο «μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων» το οποίο πρέπει να καταργηθεί. Το «μητρώο» δεν ήρθε να «συμμαζέψει» τη κατάσταση όπως προσπαθούν να πείσουν τους αγρότες. Οι πλούσιοι και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων φτιάχνουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις» μπαίνουν στο «μητρώο» ενώ οι εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες ξεκληρίζονται.

Στηρίζουμε το δίκιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τα αιτήματά τους, με κριτήρια τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή.

 

Η ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης που διατυπώνονται από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και τις επιτροπές των μπλόκων περνάει μέσα από την ανατροπή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών , της δημοσιονομικής προσαρμογής και της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ).

 

Καλούμε όλα τα εργατικά συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις και να σπάσουμε τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Να δώσουμε τις δυνάμεις μας για να συγκροτηθεί κοινό αγωνιστικό μέτωπο  φτωχομεσαίας αγροτιάς, εργατοαγροτών-αγροτεργατών , εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας για να ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων τη πολιτική που διαλύει τις ζωές μας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα