Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:15

Συνεχίζεται η κοσμογονία έργων-Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη Φιλιππιάδα

942 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/01/2019, 12:10 μμ | 0 σχόλια

 

Η κοσμογονία έργων συνεχίζεται σταθερά και αμείωτα στο δήμο Ζηρού.

 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου: Συντήρηση – αναβάθμιση οδικού τμήματος προς βελτίωση οδικής ασφάλειας στην πόλη της Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού”. Τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας “ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ” κ. Παναγιώτης Λυκογιώργος. Στη διαδικασία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας.

Το έργο το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, αφορά εργασίες αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων αλλά και ιστών οδοφωτισμού που βρίσκονται επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας στο τμήμα που διέρχεται από την πόλη της Φιλιππιάδας και τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου LED.

Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνει ασφαλτόστρωση κάθετων προς το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνική οδού, δρόμων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Καλαντζής: “Ανεβαίνει ο δείκτης οδικής ασφάλειας”

 

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, εμφανώς ικανοποιημένος, σημείωσε: “Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Φιλιππιάδας, καθώς ανεβάζει τον δείκτη οδικής ασφάλειας και ταυτόχρονα συμβάλει στη βελτίωση δρόμων του εσωτερικού δικτύου της πόλης, αλλά και στην ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της, με φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας τύπου LED, τα οποία βελτιώνουν και το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου μας.

Αξιοποιώντας κάθε προσφερόμενο πόρο και σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική εξουσία, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προχωράμε την υλοποίηση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και συμβάλουν στην οδική ασφάλεια, που είναι ένα κρίσιμο όσο και νευραλγικό ζήτημα”.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα