Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:37

Ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος και πάλι τον Σταυρό – Ενδιαφέροντα από τα Θεοφάνεια στην Πρέβεζα

1162 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/01/2019, 1:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Με λαμπρότητα έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Πρέβεζα την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019. Προηγήθηκε δοξολογία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου. Οι δύο βουλευτές του νομού Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης,, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας, ο Περιφερειακός σύμβουλος Πρέβεζας Περικλής Βασιλάκης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Παππάς, η κ. Πόπη Παππά μετά του συζύγου της Παναγιώτη Παππά, ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Λάζαρος Πιπιλίδης κ.α. ήταν μεταξύ των επισήμων.

 

Όταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος έριξε τον Σταυρό στην Πρέβεζα, οι κολυμβητές βούτηξαν στα νερά του λιμανιού της Πρέβεζας και Ευλογημένος αυτός που έπιασε τον Σταυρό ήταν και πάλι ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος. Αυτό το ονοματεπώνυμο γράφει ξεχωριστή ιστορία στα Άγια Θεοφάνεια στην Πρέβεζα. Είχε προηγηθεί ο Παππούς του Κίμωνα, Κίμωνας Πουρναρόπουλος που είχε κάνει την αρχή (και είχε πιάσει τον Σταυρό 8 φορές)και για..Πέμπτη χρονιά έπιασε τον Σταυρό ο εγγονός. Θα ξεπεράσει ο εγγονός τον Παππού; Να έχει την υγειά του, να είναι πάντα καλά και θα τα καταφέρει!!!  Η ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση εύχεται χρόνια πολλά στον Κίμωνα και την οικογένειά του, να έχουν υγεία τύχη, πολλές χαρούμενες και ευτυχισμένες στιγμές!!!

 

Μικρά και Ενδιαφέροντα από τα Θεοφάνεια στην Πρέβεζα

 

Το δάκρυ του Παναγιώτη Πουρναρόπουλου 

βγαίνοντας από το νερό ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος, έβγαλε μια κραυγή χαράς και πήγε με τον Σταυρό στα χέρια του προς τη βάρκα του πατέρα του  Παναγιώτη Πουρναρόπουλου. Ο Πάνος τον Χάιδεψε στο κεφάλι του και μόλις ο Κίμωνας ξεκίνησε για να πάει προς το σκάφος που ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και οι ιερείς, ένα δάκρυ κύλησε στο πρόσωπο του πατέρα του ευλογημένου παιδιού. Παναγιώτη ψυχάρα καλή Χρονιά με υγεία να είσαι πάντα καλά εσύ και η οικογένειά σου.

 

Ο Θείος Τάσος που περίμενε τον ευλογημένο ανιψιό του

Ο Θείος του Κίμωνα, Τάσος Πουρναρόπουλος ήταν αυτός που περίμενε για να συγχαρεί τον ανιψιό του, να τον ασπαστεί και ήταν ο πρώτος που φωτογραφήθηκε μαζί του, ενταλλάσοντας ευχές με τον κόσμο!

 

Το σύστημα του Κίμωνα για να πιάνει τον Σταυρό!!!

Αφού γνωστοποιήθηκε ότι ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος έπιασε και πάλι τον Σταυρό στην Πρέβεζα, δεν έλειψαν από τους δημοσιογράφους τα χαριτωμένα: “Ο Κίμωνας μας τρολάρει” είπε δημοσιογράφος που στην αρχή νόμισε ότι φέτος δεν θα πέσει για τον σταυρό και δεν τον αναγνώρισε με το σκουφάκι που φορούσε φέτος. Άλλος δημοσιογράφος είπε το εξής αμίμητο: “Ο Κίμωνας έχει συνδεθεί με τον Σταυρό”. Κι ένα επίσης ωραίο σχόλιο δημοσιογράφου ήταν το εξής: “Έχει σύστημα που πιάνει στον Σταυρό ο Κίμωνας. Σύστημα 4-4-2.”

 

Σε λίγο καιρό τα “Θεοφάνεια” στην Πρέβεζα υπερατλαντικό θέαμα

Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στην Πρέβεζα ήταν και τρεις παρέες Αμερικάνων. από τη μία η βάση του Ακτίου, από την άλλη η Μαρίνα που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και είναι στα τελικά της στάδια, δίνουν τη δυνατότητα και σε Αμερικάνους υπηκόους να παρακολουθούν τα Άγια Θεοφάνεια στην Πρέβεζα. Αυτοί από την πλευρά τους φωτογράφιζαν και μέσω του διαδικτύου η μεγάλη γιορτή της Ορθοδόξου Χριστιανοσύνης στην Πρέβεζας, φτάνει και στην Αμερική κάνοντας ένα τρόπον τινά υπερατλαντικό ταξίδι στην άλλη άκρη του Ωκεανού και προσφέροντας ένα… υπερατλαντικό θέαμα.

 

Ο Δήμος Πρέβεζας που είχε προνοήσει για να μην κρυώσουν οι κολυμβητές…

Χάρη στην προνοητικότητα του δήμου και δη της Δήμητρας Κοψάρη, ο Δήμος για να μην κρυώσουν οι κολυμβητές είχε ετοιμάσει στο δημαρχείο θερμαντήρες, ζεστό τσάι κλπ. Ετοιμότητα για να μην κρυώσει κανείς…

 

Η Ατάκα του Δημήτρη Καραμανίδη που δείχνει το δρόμο….

Ανάμεσα στους κολυμβητές ήταν και ο Δημήτρης Καραμανίδης που σημείωσε με νόημα ότι στόχος του δεν ήταν να πιάσει το σταυρό, αλλά να βουτήξει στα νερά του λιμανιού της Πρέβεζας, αυτή την Άγια μέρα για το καλό. Και το καλό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Δημήτρη να είσαι καλά και χρόνια πολλά σε σένα την οικογένειά σου, τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν….

 

Ευδιάθετος και χαμογελαστός ο Γιώργος Νίτσας

Φανερά ευδιάθετος και χαμογελαστός ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Νίτσας, αντάλλασε ευχές με δημότες και δημότισσες Πρέβεζας και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον κόσμο με τον οποίον συναντήθηκε.

 

Ο Αντώνης Τσόλκας βούτηξε για τον Σταυρό

 

Από τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά που βούτηξαν για το σταυρό στα νερά του λιμανιόύ της Πρέβεζας και ίσως ο πιο μικρός, ήταν ο Αντώνης Τσόλκας, γιος του Γιώργου και της Ξένιας. Ο Θεός να σε έχει πάντα καλά Αντώνη εσένα και την οικογένειά σου. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια φίλε μου!

 

Σύμμαχος ο καιρός και αρκετός ο κόσμος…

Με σύμμαχο τον καιρό αφού παρά το κρύο υπήρξε ηλιοφάνεια, αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζας, για να παρακολουθήσει τον καθιασμό των υδάτων.

 

Δεν ήθελε τη βοήθεια του βουλευτή Σ. Γιαννάκη

Ήταν η στιγμή που οι επίσημοι έφταναν στην εξέδρα που είχε στηθεί στο λιμάνι της Πρέβεζας, για να παρακολουθήσουν τον καθαγιασμό των υδάτων, ώσπου η κ. Πόπη Παππά ήταν λίγο προβληματισμένη. Εκείνη τη στιγμή ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης απευθυνόμενος προς την κ. Παππά, της είπε: Θα σε βοηθήσει ο βουλευτής. Η αντίδραση της κ. Παππά ήταν άμεση: Δεν τον θέλω τον βουλευτή, δε θέλω βοήθεια από τον βουλευτή…” Και η αλήθεια είναι ότι όταν η κ. Πόπη Παππά σε επίπεδο ΝΔ σημειώνει ότι δεν θέλει κάποιον, τότε αυτός ο κάποιος δεν έχει και μεγάλη τύχη για τη συνέχεια…

 

Η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση εύχεται καλή χρονιά χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα