Τρίτη, 19/03/2024 | 11:26

Μήνυμα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων, από την ίδρυση της ”Ομόνοια”

965 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/01/2019, 3:43 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια Βασίλη Κάγιο, αγαπητοί συμπατριώτες Βορειοηπειρώτες.
Στις 11 Ιανουαρίου 2019 συμπληρώθηκαν 28 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια, της οργάνωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβσνίας. 28 χρόνια προσφοράς και δράσης για τον Βορεοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Η «Ομόνοια» από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της έπαιξε σημαντικό ρόλο με ευεργετικά αποτελέσματα. Ήταν η κινητήρια δύναμη, το εφαλτήριο της μειονότητας. Με τις ενέργειές της είχε κερδίσει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ελλήνων της Αλβανίας. Η απήχησή της στον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη. Η πρωτοφανής αυτή απήχηση δημιουργούσε ελπίδες για το μέλλον, που κάποιες υλοποιήθηκαν και οι περισσότερες έμειναν ανεκπλήρωτες. Όχι με ευθύνη της Οργάνωσης, αλλά από την ελλειπή βοήθεια και στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας. Φαίνεται πως μετά από 28 χρόνια δραστηριοποίησης, άλλοτε με ευχάριστα και άλλοτε με δυσάρεστα αποτελέσματα, με το σημερινό διαμορφωμένο πολιτικό και οικονομικό καθεστώς της Αλβανίας, καθίστανται επίκαιροι οι λόγοι ίδρυσης της, αλλά και η αναγκαιότητα στήριξης της, από όλους τους Έλληνες της Αλβανίας, με ένα νέο πλαίσιο δράσης, διαμορφωμένο στα σημερινά δεδομένα που θα προσδώσει νέα ώθηση στην οργάνωση.


Η Ελληνική Πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση προς τις επερχόμενες γενιές να σκύψει με ενδιαφέρον και να συνδράμει με κάθε μέσον τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και να μην τον εγκαταλείψει στην τύχη του, να ζει στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια σε ένα όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον. Η κρίση, οικονομική, κοινωνική και ηθική που πλήττει την Ελλάδα, ασφαλώς, διαχέεται και στην ελληνική μειονότητα και για τον επιπρόσθετο αυτόν λόγο απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων του ‘Έθνους για να αποτραπεί η καταστρεπτική πορεία. Είναι καιρός, επίσης, όλες οι τοπικές, μειονοτικές δυνάμεις με όπλο την πατριωτική τους συνείδηση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εργαστούν όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Να μην ξεχνούν τις θυσίες εκείνων που στάθηκαν όρθιοι στους δύσκολους καιρούς του Χοτζικού καθεστώτος και μπόρεσαν να διατηρήσουν ανόθευτη την Ελληνική εθνική τους συνείδηση και να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική κληρονομιά.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, διαχρονικά στηρίζει τα δίκαια του Ελληνικού Βορειοηπειρωτισμού και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει με την ίδια πίστη και το ίδιο ενδιαφέρον και στο μέλλον, όπως τονίστηκε από το Προεδρείο της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών, μέλη της οποίας είναι και Βορειοηπειρωτικά αποδημικά Σωματεία, κατά την πρόσφατη συνάντηση της με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ Ομόνοια Βασίλη Κάγιο και τους συνεργάτες του.
Η ΠΣΕ επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 28 χρόνων, από της 11 Ιανουαρίου 1991, εύχεται στην σημερινή ηγεσία της ”Ομόνοια”, συνέχιση του δίκαιου αγώνα της, μέχρι ολοκλήρωσης του σκοπού ίδρυσης της, υποσχόμενη για άλλη μια φορά ότι θα είναι δίπλα της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αρ. Δόσης Κώστας Γαβριήλ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα