Τρίτη, 19/03/2024 | 12:05

Κώστας Μπάρκας: «Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και δεν χτίζουμε πολιτικές καριέρες πάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής»

880 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/01/2019, 3:26 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

«Κατά την άποψή μου και όπως φαίνεται από τις δηλώσεις βουλευτών, η Συμφωνία των Πρεσπών έχει την απαραίτητη πλειοψηφία να περάσει από τη Βουλή» τόνισε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» του Open Beyond.

«Σε ένα κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ασκούμε ενεργητική πολιτική και όχι μια πολιτική αδράνειας, όπως κάνει η Ν.Δ. και οι κυβερνήσεις από το 1994 έως το 2014. Εμείς λύνουμε προβλήματα και δεν καθόμαστε πάνω σ’ αυτά. Διεκδικούμε τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και όχι την αστάθεια. Εμείς λέμε την αλήθεια στον κόσμο με βάση όσα έχουν ειπωθεί  τόσα χρόνια και όχι ψέματα. Διεκδικούμε τη λύση ενός κορυφαίου ζητήματος εξωτερικής πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας και δεν χτίζουμε πολιτικές καριέρες πάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο Κώστας Μπάρκας.

 

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια κατά το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, ο Κώστας Μπάρκας είπε «Εμένα μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση χθες και δεν είχε να πει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα. Προφανώς, συντάσσεται με την άποψη των ακροδεξιών για να μπουν στη Βουλή» και πρόσθεσε «Εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν. Όμως, κάπου υπάρχει ένα όριο. Το όριο είναι ότι δεν μπορούν να τραυματίζονται 30 αστυνομικοί, οι  οποίοι φυλάττουν την είσοδο της Βουλής».

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στην Σοφία Βούλτεψη από ακραίους δεξιούς και τον προπηλακισμό της. Καταδικάζω το γεγονός ότι ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Καταδικάζω το γεγονός ότι ακροδεξιοί θέλησαν να καπηλευτούν μια διαδήλωση ανθρώπων που έχουν διαφωνία σε ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής» κατέληξε ο Κώστας Μπάρκας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα