Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:01

Κώστας Μπάρκας: «Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή»

968 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/01/2019, 10:33 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και στα διαδικαστικά τερτίπια της Ν.Δ. στη Βουλή  για να αμφισβητηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Antenna.

«Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή. Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είχαν μια  συγκεκριμένη πολιτική θέση –δεν χρειάζεται να επικαλεστώ πρακτικά Βουλής, βίντεο – και άλλαξαν, πηγαίνοντας προς τα δεξιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υιοθέτησαν τη θέση της Πολιτικής Άνοιξης του 1994» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας.

« Αυτό που συνέβη στο πρόσφατο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό είναι ότι έγινε μια ειρηνική διαδήλωση και κάποια στιγμή οι φασίστες πήραν το πάνω χέρι. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λαγός σουλάτσαρε στη Βουλή μαζί με κάποιους άλλους φασίστες, οι οποίοι έσπασαν τα κιγκλιδώματα και προσπάθησαν να εισβάλουν. Αυτό λοιπόν η Ν.Δ. έπρεπε να το καταγγείλει και όχι να κρύβεται. Γιατί η Ν.Δ. «χαϊδεύει»  αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία και το Κοινοβουλευτικό Σύστημα » συμπλήρωσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη συνέχεια, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές. Έχει πάρει 3 ψήφους εμπιστοσύνης μέσα σε ένα μήνα: ο προϋπολογισμός του 2019, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός και η Συμφωνία των Πρεσπών. Με την έννοια αυτή, καμία συζήτηση περί δεδηλωμένης δεν τίθεται».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αν θέλει μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, να δούμε εάν υπάρχει η απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία» κατέληξε ο Κώστας Μπάρκας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα