Παρασκευή, 19/04/2024 | 04:53

Ανοιχτή Επιστολή Προς την συνείδηση του Βουλευτού Πρεβέζης ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα από την Δάφνη Νούση

1699 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/01/2019, 3:09 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Γράφει η Δάφνη Νούση, Πολιτική σχολιάστρια

Κύριε Βουλευτά,

Δεν με γνωρίζετε προσωπικά. Για να σας συστηθώ, είμαι μια Ελληνίδα, 22 χρονών από την περιφέρεια Πρέβεζας οπού εκλέγεστε, και συγκεκριμένα από την Πάργα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, εσείς τυχαίνει να είστε ο άνθρωπος που εκπροσωπεί την ιδιαίτερη Πατρίδα μου στην ΒτΕ και αυτή τη στιγμή αποφασίζει για την ιστορία ολόκληρης της Πατρίδας μου. Και εγώ λαμβάνω το θάρρος να σας γράψω για να σας δώσω να καταλάβετε τι πραγματικά πάτε να κάνετε. Θέλω να σας μιλήσω , κύριε βουλευτά, για την έννοια αυτή της Πατρίδας και  της αγάπης  προς αυτήν, του Πατριωτισμού, όπως την αισθάνομαι, ως αειθαλή αξία που οι πρόγονοί μας μάς έμαθαν, που συμπυκνώνει την ιστορική μας μνήμη και είναι ο φάρος που καθοδηγεί τους Έλληνες στην υπερδισχιλιετή τους Ιστορία. Δεν πρόκειται να κάνω καμία έκπτωση για να φανώ αρεστή, ούτε με απασχολεί η μήνι ορισμένων παντελώς αδιάφορων που εξευτελίζουν συνειδητά και ασυνείδητα την σημαντικότερη για μένα αξία, τον πατριωτισμό.

Τι σας κάνει να υποστηρίζετε την Συμφωνία των Πρεσπών; Το γεγονός ότι εκχωρούμε δικαιώματα συνιδιοκτησίας επί του ιστορικού ονόματος της Μακεδονία μας; Το ότι αναγνωρίζουμε ‘’Μακεδονικό’’ έθνος;  Το ότι αναγνωρίζουμε ‘’μακεδονική’’ γλώσσα; Το ότι υποκύπτουμε ηττοπαθείς αντί να περιφρουρούμε τα εθνικά μας συμφέροντα; Το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων νοιώθουν προδομένοι; Τι ακριβώς μας εγγυάται την ομαλότητα των πραγμάτων; Γιατί παραβλέπετε τα λάθη για τις συνέπειες των οποίων ο ειδήμων καθηγητής Α. Συρίγος μας προειδοποιεί; Και γιατί είχατε εξ αρχής τέτοια βιασύνη να περάσει η Συμφωνία πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχετε κατά νου. Δημοψήφισμα ξέρατε να κάνετε το 2015. Τώρα γιατί αυτή η στάση; Στο κάτω-κάτω, και ‘’ΟΧΙ’’ να βγει, ξέρετε πως να το κάνετε ‘’ΝΑΙ’’ εσείς, δεν θα είναι η πρώτη φορά…

Ακόμα, από τις δηλώσεις σας στο ‘’Open TV’’ την περασμένη Δευτέρα, είναι προφανές πως δεν έχετε ιδέα για το τι έγινε στο τελευταίο συλλαλητήριο. Επειδή εγώ πήγα, θα σας ενημερώσω. Αυτά που πραγματικά έγιναν δεν έχουν προηγούμενο. Καταρχάς απαράδεκτη η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους ηλικιωμένους, που έχοντας μπαστουνάκι ή καροτσάκι για κινητικούς λόγους, δεν μπορούσαν να φύγουν για να γλυτώσουν τα χημικά που χωρίς έλεος έριχναν. Οι άνθρωποι υπέφεραν. Και τα παιδιά, τα μικρότερης ηλικίας που ενώ στεκόταν ειρηνικά με τους γονείς τους δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν μέσα στα κύματα δακρυγόνων. Τα δακρυγόνα που η Πρώτη Φορά Αριστερά θα καταργούσε! Εν τω μεταξύ, στους «Ρουβίκωνες» καλείτε και ταξί! Αλλά ξέρετε ποιο ήταν το πραγματικό μεγαλείο; Το ότι δεν έφευγε κανείς μας. Μείναμε αγέρωχα με δάκρυα, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το ‘’Μακεδονία ξακουστή’’ και αγαλλίαζε η ψυχή μας.

Κύριε Βουλευτά, σας το λέω ξεκάθαρα: ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΧΩΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ! Σας τα γράφω γιατί θέλω τουλάχιστον να έχω καθαρή την συνείδηση μου. Γιατί, ως φορέας κι εγώ, όπως και οι όλοι οι συμπατριώτες μας, της ιστορίας της πατρίδας μου δεν δέχομαι αυτή την ταπείνωση και τον ιταμό συμβιβασμό. Γιατί «εστιν μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

Λυπάμαι πολύ εάν δεν μπορείτε να τα καταλάβετε όλα αυτά. Δεν αξίζει στην ένδοξη χώρα μας αυτή η ταπείνωση. Βρισκόμαστε σε μια ιστορικά κρίσιμη στιγμή που πρέπει τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ιδιαίτερα, να δείξετε χαρακτήρα. Αλήθεια, πως μπορεί κανείς να εκχωρήσει κάτι που δεν του ανήκει; Κάτι που άντεξε μέσα σε τόσους αιώνες; Κάτι που κάνει τόσους Έλληνες να δακρύζουν; Κάτι που έκανε τους Έλληνες να διαδηλώνουν αψηφώντας το κρύο, την βροχή και τα δακρυγόνα; Πως θα μπορείτε να κοιτάξετε τους συνέλληνες κατάματα; Εκχωρείτε αυτό που οφείλετε να προστατεύετε ως ζωντανό τμήμα του ελληνικού μας Έθνους! Αλήθεια, πως αισθάνεστε που σκορπάτε ένα απέραντο αίσθημα ηττοπάθειας στον Ελληνικό λαό; Κοιμάστε καλά το βράδυ;

Σας ζητώ να σκεφτείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, σοβαρά και ψύχραιμα. Ήρθε η ώρα για ξεκάθαρα πράγματα. Η μόνη γνήσια και άδολη απάντηση, που εσωκλείει την αγάπη αυτή για την πατρίδα είναι ένα ξεκάθαρο ‘’ΟΧΙ’’. Ένα ‘’ΟΧΙ’’ στις Πρέσπες. Ένα “ΟΧΙ” που να εκφράζει τον Ελληνικό λαό. Που να στείλει ένα μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας. Ένα ‘’ΟΧΙ’’ που τελικά θα περισώσει την πληγωμένη μας τιμή, την αξιοπρέπεια, την ιστορία, την πατρίδα, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας! Μόνο κάποιος ανεπίγνωστος της κρισιμότητας της ιστορικής στιγμής κρύβεται πίσω από την δήθεν κομματική πειθαρχία. Ένας πολιτικός με προσωπική αξιοπρέπεια και συναίσθηση του Εθνικού καθήκοντος αντίθετα καταξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών και των ψηφοφόρων. Αλλά «εστιν δίκης οφθαλμός»: εάν και εφόσον ψηφίσετε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία, οι πολίτες θα περιμένουν αγωνιωδώς την σωτήρια ημέρα των εθνικών εκλογών. Την ημέρα που, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα, θα «μαυρίσουν» την προσωπική πολιτική σας επιλογή να συνεργήσετε στο ιστορικό ανοσιούργημα των Πρεσπών.

Ξυπνήστε, λοιπόν την συνείδησή σας. Δείτε καθαρά τους δημοκράτες, τους πατριώτες, τους μαθητές που πολλοί δικοί σας χαρακτήριζαν χωρίς ντροπή ‘φασίστες’ όταν κινητοποιήθηκαν ειρηνικά, τους γονείς των μαθητών που άκουγαν ύβρεις για τα παιδιά τους, τους νέους που αγαπούν την πατρίδα, τους ηλικιωμένους που έπεφταν στο Σύνταγμα από τα χημικά. ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 

Λοιπόν; Θα εκχωρήσετε στους γείτονες το ανεξίτηλα ελληνικό όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας; Αναμένω την απάντησή σας μέσω της ψήφου σας.

«αιέν αριστεύειν και υπείροχον έµµεναι άλλων, µηδέ γένος πατέρων αισχυνέµεν»

ΠΗΓΗ : lastpoint.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα