Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:25

Αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» : «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Πάργας»

980 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/01/2019, 11:23 πμ | 0 σχόλια

 

 

Αίτημα    ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» – Πρόσκληση IV του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Βελτίωση  της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», για τη χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Πάργας», κατέθεσε ο Δήμος Πάργας.

Το έργο αφορά στη βελτίωση  και αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας που οδηγούν σε γεωργική γη (κυρίως σε ελαιοκαλλιέργειες) και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις (σταυλικές εγκαταστάσεις).

Η προτεινόμενη αγροτική οδοποιία βρίσκεται στις Τοπικές Κοινότητες Αγιάς (αγροτική οδός προς Μπερετίνικο), Ανθούσας (αγροτική οδός Τρίκορφο- Βίγλα), Πάργας (αγροτική οδός προς Κεραμιδιό) και Δεσποτικών (αγροτική οδός Δεσποτικό- ποταμός Αρέθωνας) καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Καναλλακίου (αγροτική οδός προς Δύο Εκκλησιές).

Όλα τα παραπάνω οδικά τμήματα  βρίσκονται εκτός του σχεδίου πόλεως και   ορίων οικισμών, εκτός αρχαιολογικών χώρων και δεν είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά. Χρειάζονται  άμεση και ολοκληρωμένη παρέμβαση με οδοστρωσία, ασφαλτόστρωση, τοπική διαπλάτυνση και με την κατασκευή των αντίστοιχων τεχνικών έργων.

Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι  περίπου σε 6 χιλιόμετρα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται  868.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε ότι «ο Δήμος εργάζεται συστηματικά προκειμένου να αξιοποιήσει όλα τα προγράμματα  και να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις». Επεσήμανε επίσης ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι πολύ σημαντικό γιατί  θα στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας του Δήμου και θα ωφεληθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς και πολλοί άλλοι που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον πρωτογενή τομέα, όπως  προμηθευτές εφοδίων και μεταφορείς αγροτικών προϊόντων».

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα