Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:14

Πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο Πρέβεζας βραβεύσεις στη μνήμη του μεγάλου Δωρητή Αναστασίου Θεοφάνη

935 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/12/2018, 4:49 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Τις έννοιες της προσφοράς και της προόδου τίμησε ο Δήμος της  Πρέβεζας απονέμοντας και φέτος τους επαίνους στην μνήμη του μεγάλου Δωρητή της πόλης Αναστασίου Θεοφάνη.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι μαθητές οι οποίοι πρώτευσαν στα σχολεία τους κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 καθώς και  πρόσωπα αλλά και ομάδες που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους σε διάφορους τομείς το ίδιο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, στον χαιρετισμό του  συνεχάρη τους μαθητές που πρώτευσαν στα σχολεία τους (και μαζί με αυτούς  τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους) υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να αποδείξουν ότι με την θέληση και την σκληρή δουλειά όλοι οι στόχοι μπορούν να γίνουν εφικτοί.

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά ο    κ.Μπαϊλης έκανε και στην έννοια της  ανιδιοτελούς προσφοράς που έκανε πράξη ο    Δωρητής Αναστάσιος Θεοφάνης ιδρύοντας το πρώτο σχολείο της  Πρέβεζας την ¨Θεοφάνειο Σχολή” και γενικότερα ενισχύοντας σε εποχές αντίξοες την εκπαίδευση των παιδιών  της Πρέβεζας.

Ο Κοσμάς Κορωναίος   Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Σύμβουλος για το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” συνεχάρη τους μαθητές που  πρώτευσαν στα σχολεία τους , στις ομάδες που ξεχώρισαν για την δράση τους και βέβαια τους μαθητές και τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου για  τις επιδόσεις τους αλλά και γενικότερα το προσωπικό του τμήματος Πολιτισμού για τις προσπάθειες που καταβάλλει να προάγει τον συγκεκριμένο τομέα.

Τα θερμά συγχαρητήριά της  εξέφρασε προς όλους τους βραβευθέντες και κυρίως προς τους μαθητές  τους οποίους και χαρακτήρισε ως το αύριο της χώρας μας η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Παιδείας Ελευθερία Αγγέλη .

Ιδιαίτερη  χαρά μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι οι βραβεύσεις  μαθητών ήταν φέτος περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά αφού οι ισοβαθμίες  των παιδιών και τα “άριστα” που κατάφεραν να κατακτήσουν απέδειξαν το υψηλό  επίπεδο εκπαίδευσης της περιοχής.

Τους επαίνους   επέδωσαν ο κ.Μπαϊλης, ο κ.Κορωναίος, η κ.Αγγέλη και ο επικεφαλής της Α.Σ.Υ.Π Δημήτρης Παππάς  ενώ οι βραβεύσεις περιελάμβαναν και πέντε “παρουσίες” που ξεχώρισαν για την δράση τους την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα τιμήθηκε η ομάδα το 1ουΕΠΑΛ Πρέβεζας  “Μικρή Αρκτος” για τις επιδόσεις της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής, το 4ο  Γυμνάσιο για την διάκρισή του στο Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα etwinning , ο Γυμναστικός Σύλλογος |Κλεοπάτρα” για  την πρωτιά του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Γυμναστικής καθώς και δύο σημαντικοί Πρεβεζάνοι Αθλητές ο Γιάννης Νυφαντόπουλους (στίβος) και ο Κωσταντίνος Μυλωνάς (ακόντιο).

Τα συγχαρητήρια τους    απέστειλαν εξάλλου με μηνύματά τους οι δύο βουλευτές Κωσταντίνος Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμή για την  Πρέβεζα οι κατακτήσεις των παιδιών και γενικότερα της νέας γενιάς που μας κάνουν περήφανους όλους.

Η βραδυά έκλεισε με την απονομή Πτυχίων σε μαθητές του Δημοτικού Ωδείου “Σπύρος Δήμας” και με την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των συνόλων του  η οποία έδωσε την δυνατότητα στο κοινό να “ταξιδέψει” σε ήχους γιορτινούς αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το υψηλού επιπέδου έργου που παρέχει το προσωπικό του με επικεφαλής τον  διευθυντή του Γεώργιο Χλίτσιο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα