Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:17

ΛΑΝΤΖΑ : για τα αποτελέσματα εκλογών σε σωματεία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας

710 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2018, 4:18 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας και η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας χαιρετίζουν τους εργαζόμενους που τους στήριξαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις εκλογές του «σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας» και του «σωματείου εργαζομένων στον τουρισμό Πάργας» αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα :

Α)  Στο «σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό Πάργας» η ΛΑΝΤΖΑ με 35 ψήφους βγήκε ενισχυμένη εκλέγοντας 2 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (από 1 μέλος το 2016) και 1 αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο (από 1 το 2016).

Το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έλαβε 88 ψήφους εκλέγοντας 5 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (από 6 το 2016) , 4 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο (από 8 το 2016) και 1 αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία (από 2 το 2016)

Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) έλαβε 2 ψήφους.

Β) Στο «σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων δήμου Πρέβεζας» η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έλαβε 98 ψήφους διατηρώντας τη δύναμή της εκλέγοντας 2 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (από 2 το 2016), 4 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο (από 4 το 2016) και 1 αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία (από 1 το 2016)

Το ψηφοδέλτιο των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ  έλαβε 250 ψήφους εκλέγοντας 5 μέλη στο νέο Διοικητικό     Συμβούλιο (από 5 το 2016 ) , 11 αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο (από 10 το 2016)  και 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία ( από 2 το 2016)

Τα μέλη μας δώσανε με ανιδιοτέλεια τη μάχη των εκλογών ενάντια στο μηχανισμό των ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ που ειδικά στο «σωματείο εργαζομένων στο τουρισμό Πάργας» προσπάθησε να επιβληθεί με συκοφαντία, οπαδικό μένος και διαπλοκή. Στο «σωματείο εργαζομένων στον τουρισμό της Πάργας»  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πλήρωσαν τη φιλοεργοδοτική τους στάση με τη μείωση της εκλογικής τους δύναμης (έχασαν περίπου 110 ψήφους) με τη ΛΑΝΤΖΑ να αρχίζει να διαμορφώνει όρους ανατροπής των συσχετισμών.

Κάτι ανάλογο δεν έγινε στο «σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων» της Πρέβεζας λόγω κυρίως της ενσωμάτωσης μεγάλης μερίδας νέων εργαζομένων της πόλης στο πανίσχυρο μηχανισμό του ΙΝΕ –ΓΣΕΕ  ο οποίος διαπλέκεται με τα προγράμματα «εργασίας» του ΟΑΕΔ και τα διάφορα σεμινάρια. Ένας μηχανισμός που ασκεί αρνητική επιρροή στην συνείδηση της εργατικής νεολαίας που «αλυσοδένεται» στη λογική του ρουσφετιού,  που μόνο μιζέρια γεννάει. Καλούμε τη νεολαία να έρθει σε ρήξη με αυτό το μηχανισμό. Η δουλειά, το μεροκάματο, είναι δικαίωμα και δε μας το χαρίζει κανείς.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και η ΛΑΝΤΖΑ κρίνουν θετικά τα αποτελέσματά τους  και θα συνεχίσουν τον αγώνα στη περιοχή της Πάργας και της Πρέβεζας  για ένα νέο εργατικό κίνημα με τις ανάγκες και τα δικαιώματά των εργαζομένων ως μόνη και βασική προτεραιότητα! Αγώνα μαζικό για δουλειά και ψωμί, ειρήνη και ελευθερία, αλληλεγγύη και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους! Με μέτωπο ενάντια στον εργατοπατερισμό, την υποταγή , τον ατομισμό και τον ωχαδερφισμό

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας

ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων στο τουρισμό –επισιτισμό Πάργας

5/12/2018

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα