Τρίτη, 16/04/2024 | 16:41

Ε. Κ. ΑΡΤΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ για τις απολύσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

638 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/12/2018, 2:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στους 19 εργαζόμενους της αρχαιολογίας στην Νικόπολη και την Κασσώπη ενάντια στις απολύσεις του Εργατοτεχνικού Προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που μαζικά συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο τους τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη και τη συνέχεια των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Με πρόσχημα ότι έρχεται χειμώνας που δεν θα επιτρέψει τη συνέχεια των εργασιών στους αρχαιολογικούς χώρους  πετάνε 19 συναδέλφους στον εφιάλτη της ανεργίας. Την ώρα που μιλάνε για δίκαιη ανάπτυξη, για έξοδο από τα μνημόνια, για νέα εποχή συνεχίζουν την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Χιλιάδες συμβασιούχοι εδώ και χρόνια και στο υπουργείο Πολιτισμού είναι μία ζωή όμηροι μεταξύ συμβάσεων, μετακινούνται από τόπο σε τόπο για να βρούνε δουλειά, αντιμετωπίζουνε τις απολύσεις και την αντεργατική πολιτική. Ευθύνες για τις απολύσεις έχουν η τοπική ΕΦΑ, το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Καλούμε τους συναδέλφους στην Αρχαιολογία σε Άρτα και Πρέβεζα να συμμετέχουν στην  24ωρη απεργία την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη που προκυρήξε το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα απαιτώντας καμία απόλυση εργαζόμενου στη Νικόπολη και την Κασσώπη, για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του μόχθου να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της αρχαιολογίας σε Νικόπολη και Κασσώπη, να στηρίζουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης ξεσπά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα, διεκδικώντας ταυτόχρονα δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις ασύλληπτες δυνατότητες της εποχής μας.

Άρτα, 4/12/2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα