Σάββατο, 20/04/2024 | 01:29

ΕΦΑ Πρέβεζας : Ήττα των θλιβερών υπερασπιστών της επίκλησης της εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος…

941 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/12/2018, 11:50 πμ | 0 σχόλια

 

 

Νίκη των εργαζομένων στην ΕΦΑ Πρέβεζας!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση εργαζομένων στο υπουργείο πολιτισμού, η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας και η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση εργαζομένων στο δημόσιο της Πρέβεζας χαιρετίζουν τους αγώνες των συμβασιούχων συναδέλφων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Μετά τις απολύσεις του 50% περίπου των συμβασιούχων υπαλλήλων από τα έργα του ΕΣΠΑ  (15 εργατοτεχνιτών από το έργο του θεάτρου της Νικόπολης και 2 εργατοτεχνιτών  του έργου του θεάτρου της Κασσώπης) στις οποίες προχώρησε αυθαίρετα ο αναπληρωτής προϊστάμενος στις 30 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι απάντησαν με κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και απεργία.

Άλλωστε, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της ίδια της ΕΦΑ Πρέβεζας, προβλεπόταν η παράταση των συμβάσεων όλων των εργατοτεχνιτών για τουλάχιστον έξι μήνες ακόμα, μέχρι και τον προσεχή Μάιο του 2019.

Φυσικά οι απολύσεις των συμβασιούχων ήταν η κορυφή του παγόβουνου, καθότι και το μόνιμο προσωπικό αντιμετωπίζει προβλήματα συνεννόησης και συνεργασίας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο, από την στιγμή που ανέλαβε την Εφορεία από τον Αύγουστο του 2018.

Ο επίλογος των κινητοποιήσεων, που είχαν συνδικαλιστική στήριξη τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και ευρύτερα, ήταν να επιστρέψει εκτάκτως η προϊστάμενη της ΕΦΑ Πρέβεζας στην θέση της και να επαναπροσλάβει όλο το απολυμένο προσωπικό από την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι οι αγώνες με ενότητα και αλληλεγγύη, απέναντι σε αντεργατικές και εκφοβιστικές πρακτικές (που δυστυχώς βρήκαν και θλιβερούς υπερασπιστές με την επίκληση της… «εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος» και της «αστικής και υπηρεσιακής ευθύνης του προϊσταμενου»!) , δεν πάνε χαμένοι και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για τα πλήγματα που έχει υποστεί το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση εργαζομένων στο υπουργείο πολιτισμού

Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων –ανέργων

Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση δημοσίου στη Πρέβεζα

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα