Τρίτη, 19/03/2024 | 08:47

Επίσκεψη Μπάρκα στην ΑΕΝ Ηπείρου-Διαβεβαίωσε για περαιτέρω στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό

744 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/12/2018, 5:24 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου πραγματοποίησε την Τετάρτη 12/12/2018 ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. Το βουλευτή υποδέχτηκαν ο διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου Πλωτάρχης Λ.Σ.  Κωνσταντίνος Καρβέλης και ο διευθυντής σπουδών Πλοίαρχος Ά Εμπορικού Ναυτικού Παντελής Κίκερης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του βουλευτή Πρέβεζας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΑΕΝ Ηπείρου, καθώς και εκτενής ενημέρωσή του από τον διευθυντή σπουδών και εκπαιδευτικούς της ΑΕΝ.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση, όπου ο Κώστας Μπάρκας τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης αποτελεί η αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, ώστε τα αυριανά στελέχη του Εμπορικού  Ναυτικού να είναι πλήρως καταρτισμένα και να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην παγκόσμια ναυτιλία. Επιπρόσθετα διαβεβαίωσε ότι, πέρα των δύο μόνιμων προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία στην ΑΕΝ Ηπείρου, το νέο έτος θα υλοποιηθεί  η περαιτέρω στελέχωσή της με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τέλος, ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών της ΑΕΝ Ηπείρου, καθώς το υπάρχον πλαίσιο που λειτουργεί από το 2000 δημιουργεί δυσλειτουργίες και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες τόσο των σπουδαστών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα