Πέμπτη, 16/09/2021 | 23:59

Το ΚΚΕ παρουσίασε τους υποψήφιους δημάρχους του στο νομό Πρέβεζας και τον υποψήφιο στην Περιφέρεια Ηπείρου

635 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/12/2018, 4:44 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στο Ξενοδοχείο «PREVEZA CITY» η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση ανακοίνωσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου και των υποψηφίων Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο σ. Κωτσαντής Κώστας μέλος του ΓΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ και Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο ομιλητής κατέδειξε το ρόλο της Τοπικής – Περιφερειακής Διοίκησης, «οι εξελίξεις τόσων χρόνων και η ίδια η πραγματικότητα, σ’ όλη την Ελλάδα, δικαιώνουν το ΚΚΕ που, τόσα χρόνια επιμένει ότι δεν πρόκειται για κανενός είδους “αυτοδιοίκηση”. Γιατί η Τοπική Διοίκηση σήμερα αποτελεί ένα θεσμό αντιλαϊκό, με ενεργό και ισχυρότατο ρόλο στην καπιταλιστική ανάκαμψη και ανάπτυξη, με σοβαρό βαθμό σύμφυσής του με τα μεγάλα συμφέροντα, στα οποία προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, με διαχείριση πακτωλού χρημάτων, έναν κανονικό οργανωμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα των πόλεων και των χωριών, με συμβολή στην υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων των κυβερνήσεων, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση συμφιλίωσης του λαού με την ανέχεια, ένα πολύ σοβαρό γρανάζι της χειραγώγησης και ενσωμάτωσης, έναν υποστηρικτή των ΝΑΤΟικών φιλοπόλεμων σχεδιασμών και της εμπλοκής της Ελλάδας σ’ αυτές.

 

Τέλος, ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης πραγματικά λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική του κεφαλαίου. Στάθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων που δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης προς όφελος του λαού. Τέλος, προέτρεψε στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί μια νέα στράτευση λαϊκών δυνάμεων, η οποία αναδείχθηκε και μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

Ακολούθως παρουσιάσθηκαν οι υποψήφιοι για:

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και το Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας, νυν δημοτικός σύμβουλος με τη Λ.Σ.

Δήμος Ζηρού: Μενέλαος Γείτονας νυν δημοτικός σύμβουλος με τη Λ.Σ., εκπαιδευτικός συνδικαλιστής.

Δήμος Πάργας: Πέτρος Δέσκας νυν δημοτικός σύμβουλος με τη Λ.Σ., εκπαιδευτικός συνδικαλιστής εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

rhdr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα