Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:54

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας : ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από την Εφορία

906 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/11/2018, 12:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου   Πρέβεζας

ΤΕΤΑΡΤΗ   14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ  στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  έξω από την Εφορία στις 10:00πμ

Συνάδελφοι

Καμιά ΑΝΟΧΗ στα  ψέματα και στις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τ’ άλλα κόμματα που ψήφισαν αγκαλιά  τα 3 μνημόνια. Οι όποιες εξαγγελίες τους, έχουν ως στόχο να μας αδρανοποιήσουν, να μας βάλουν στο περιθώριο  περιμένοντας τις εκλογές για να λυθούν τάχα τα προβλήματά μας και τα αδιέξοδα που μας φόρτωσαν με τους 1000 εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, που είναι σε πλήρη ισχύ.

Βουτήξανε πάνω από 12 δις με το 30 μνημόνιο και κάνουν και τους γαλαντόμους, τάζοντας  ψίχουλα σε ορισμένες ομάδες εργαζομένων με στόχο να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και  να υφαρπάξουν τη ψήφο τους. Όποια κόλπα και αν εφεύρουν, η ουσία είναι, ό,τι  δεν καλυτερεύει η ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων και του λαού.

Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ΤΑ  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Τη διαρκή επίθεση τη ζούμε σε όλες τις πτυχές της ζωή μας. Από τους πετσοκομένους μισθούς, από τη φοροληστεία στα εισοδήματά μας, την ακρίβεια, την αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, τις εργασιακές σχέσεις Νταχάου, την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, το σχολείο που «εξοντώνει αντί να μορφώνει τα παιδιά μας», τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την ανασφάλεια για το αύριο.

 

Την επίθεση τη βιώνουμε βλέποντας ό,τι έρχονται νέες περικοπές στους μισθούς μας, με τη μείωση του αφορολόγητου, με το πετσόκομμα του ανθυγιεινού επιδόματος που ετοιμάζουν, σε ένα εργασιακό χώρο που ο καθένας καταλαβαίνει, ό,τι καθημερινά εκτιθέμαστε σε κινδύνους βλαπτικούς για την υγεία μας και όμως δεν εντασσόμαστε στα ΒΑΕ.

Όλοι πλέον μπορούμε να καταλάβουμε, τι εννοεί η κυβέρνηση όταν παπαγαλίζει καθημερινά ότι “σταθεροποιεί και ανατάσσει” το σύστημα υγείας. Το βλέπουμε με τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου να έχει εξαντληθεί και ο όποιος ιατρικός εξοπλισμός  χρειάζεται για να λειτουργήσει η δομή αναζητείται σε δωρεές διότι κρατική μέριμνα ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες μας. Σχεδιάζεται νέα αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ και άλλα χαράτσια) κατά 500 εκ. ευρώ για τη διετία 2019 – 2020, ενώ η ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου θα αφαιρέσει άλλα 650 ευρώ ετησίως από το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας

Ταυτόχρονα, στην πρόσφατη συνάντηση  με εκπρόσωπους των εργαζομένων (στις 18 Οκτώβρη), ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε, για άλλη μια φορά, το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς μας (ακόμα και τα “ψίχουλα” του 1% – 2% που “ζητιάνεψε” η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ) και για επαναφορά επιδομάτων αδείας, Χριστουγέννων και Πάσχα. Ανάφερε μάλιστα προκλητικά ότι δεν “αντέχει” ο κρατικός προϋπολογισμός.

Λένε ΨΕΜΜΑΤΑ. Γιατί τα στοιχεία του προϋπολογισμού  αποκαλύπτουν, ό,τι, τα πρωτογενή πλεονάσματα εκτοξεύονται  από 6,87 δισ. το 2018 σε 11,04 δισ. το 2022. Ο κρατικός προϋπολογισμός  ΑΝΤΕΧΕΙ για να χαρίσουν επιπλέον 460 εκ. ευρώ ετησίως στους μεγαλοεπιχειρηματίες (από τη νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη) και άλλα 103 εκ. ευρώ (από την πληρωμή από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών)  και πάνω από 2 δισ. ευρώ για τη πρώτη δόση της επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων που προβλέπει ο “Αναπτυξιακός Νόμος”.  ΑΝΤΕΧΕΙ για να δίνουν 4 δισ. ευρώ ετησίως, για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και συμμετοχή σε ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις.

Ο καθένας μπορεί πλέον να καταλάβει “ποιοι κερδίζουν” και “ποιοι χάνουν” από την πολιτική της “δίκαιης ανάπτυξης” και των “μεταμνημονιακών” μνημονίων διαρκείας !

 

Συνάδελφοι υγειονομικοί

Η άσχημη καθημερινότητα που βιώνουμε στο νοσοκομείο έχει να κάνει με την προώθηση  της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή  των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις. Ο μετασχηματισμός αυτός απαιτεί, πολύ περισσότερη δουλειά από λιγότερους εργαζόμενους, αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού από φτηνούς συμβασιούχους που θα είναι σε διαρκή ομηρία (Επικουρικούς, ΟΑΕΔιτες) που δεν θα πληρώνονται από το κράτος αλλά από τους άλλους εργαζόμενους μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις άμεσες πληρωμές και τα χαράτσια. Δυστυχώς έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις !

Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού δείχνουν  ξεκάθαρα ποιούς υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση.  Προτεραιότητα έχει να  διασφαλιστούν τα κέρδη  των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν τα σπασμένα και στην ανάπτυξη και  στη κρίση για να ζουν κάποιοι κηφήνες μες στη χλιδή.

Γι’ αυτό οφείλουμε να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε με μαζική συμμετοχή στην Απεργία,

Βάζοντας   ΠΡΩΤΑ τις Δικές μας ανάγκες !

Αρκετά  ΜΑΤΩΣΑΜΕ  για τα κέρδη  μιας ΧΟΥΦΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

και  στη διάρκεια   της κρίσης και  στη βάση της ανάπτυξης

 

Διεκδικούμε

 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μονιμοποίηση των εργαζόμενων που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού- Ανάκτηση όλων των απωλειών στα προ κρίσης επίπεδα
  • Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος
  • Ένταξη στα ΒΑΕ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα