Τρίτη, 19/03/2024 | 04:49

Πρέβεζα : “Ρεκβιεμ για έναν πολεμιστή” με ελεύθερη είσοδο στη Θεοφάνειο Αίθουσα

961 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/11/2018, 2:56 μμ | 0 σχόλια

 

 

“Το REQVIEM για έναν πολεμιστή”  του συνθέτη Σωτηρίου-Νικολάου  Κάσσου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει(με ελεύθερη είσοδο)  το κοινό της Πρέβεζας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  18 Νοεμβρίου και  ώρα 20.00 μ.μ στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

Ο  ταλαντούχος καλλιτέχνης συνέθεσε το έργο κατά την διάρκεια  της θητείας του ως έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στην Λήμνο, ενώ είναι εμπνευσμένο από τις ιδέες της αρετής αλλά και του δράματος του  πολέμου που από την αρχαιότητα συντροφεύουν τον Ελληνα και έχουν εμπνεύσει όλο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Τον Σωτήριο- Νικόλαο Κάσσο πλαισιώνει το κουαρτέτο εγχόρδων JERAX (το οποίο απαρτίζεται από  2 βιολιά, 1 βιόλα και 1 τσέλο).

Οπως σημειώνει  χαρακτηριστικά ο   συνθέτης “Ολοι οι μύθοι, οι συμβολισμοί και η φιλοσοφία αποκτούν την μεγαλύτερη αξία όταν εργάζονται για μια υψηλή ιδέα.

Κάθε μέρα όλοι μας δίνουμε μάχες. Αλλοι μικρές, άλλοι μεγάλες. Οι άνθρωποι δοκιμάζονται και ξεπερνούν τον εαυτό τους .Εκείνη η άνεργη μητέρα που προσπαθεί να εξασφαλίσει στα παιδιά της μια ποιότητα ζωής, εκείνος  ο πατέρας ο οποίος ονειρεύεται και εργάζεται για το μέλλον της οικογένειάς του,εκείνος ο νέος ή η νέα που εργάζεται για να σπουδάσει, ή αφήνει τις σπουδές του για να κυνηγήσει ένα όνειρο, εκείνος που οραματίζεται μια καλύτερη κοινωνία, ένα καθαρό περιβάλλον την ειρηνική συμβίωση  των ανθρώπων.Τόσοι στόχοι, τόσες μάχες, με σκοπό να ανέλθει η ανθρωπότητα σε μεγαλύτερα ύψη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι Πολεμιστές και αυτό οι άνθρωποι θα γίνουν Αγγελοι ενός καλύτερου αύριο..”

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα