Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:57

Πέντε εκ. ευρώ από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» σε ΜμΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού & εξοικονόμησης ενέργειας

961 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/11/2018, 5:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Πέντε εκατομμύρια ευρώ διατίθεται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για επενδύσεις τεχνολογικού εξοπλισμού και εξοικονόμησης ενέργειας. Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, εκδόθηκε η σχετική πρόσκληση, με εναρκτήρια ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 21η Νοεμβρίου και καταληκτική την  28/2/2019 (ώρα 15:00).

Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση ΜμΕ για:  

  • Ενσωμάτωση συστημάτων αυτοματοποίησης και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός για την παραγωγή σύγχρονων και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Επενδύσεις για την εφαρμογή νέων συστημάτων τυποποίησης προϊόντων και υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στη ζήτηση των αγορών.
  • Επενδύσεις σε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Ενσωμάτωση πράσινων υποδομών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της επιχείρησης.

 

Απευθύνεται σε υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίηση προϊόντων πρωτογενή τομέα, βιομηχανία της εμπειρίας, ΤΠΕ και νεανική επιχειρηματικότητα, υγεία – ευεξία.

 

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 80.000 ευρώ και με ανώτατο όριο το ποσό των 330.000 ευρώ.

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis με την ένδειξη: «Ενίσχυση των ΜΜΕ για επενδύσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας».

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα που αφορούν την παρούσα πρόσκληση αποστέλλοντας το ερώτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoipiros@mou.gr ή στο HelpDesk της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα