Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:22

Η ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) αποφάσισε για την εκλογική της τακτική στη περιφέρεια και σε δήμους της Ηπείρου

973 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2018, 4:57 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Το Σαββάτο 24 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΡ.Π.Η. Η συνέλευση αυτή αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενων πανηπειρωτικών συνελεύσεων αλλά και συσκέψεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες τους τελευταίους δύο μήνες. Η συζήτηση αλλά  και οι αποφάσεις της συνέλευσης πάρθηκαν σε μια περίοδο που η λεγόμενη «Αυτοδιοίκηση» έχει μετατραπεί στο μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους .

Τέσσερεις μήνες μετά την ψήφισή του ο «Κλεισθένης Ι» έρχεται να επιφέρει μία σειρά από σημαντικές θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην «αποτελεσματικότερη και ταχύτερη» πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους.

Αποτελώντας συνέχεια, «εκσυγχρονισμό» και εμπέδωση όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του Κλεισθένη Ι στοχεύουν στο βάθεμα του ρόλου των δήμων και περιφερειών ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους και ως μηχανισμών επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής, της φορομπηξίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Το τοπικό κράτος θωρακίζεται ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αποτελεί ευνοϊκό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου σε τοπικό πεδίο.

Ως ΑΡ.Π.Η επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος διεκδίκησης, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής απέναντι σε κεντρικό και τοπικό κράτος και τις πολιτικές τους, αναδεικνύοντας τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα τους και το αντιδραστικό πλαίσιο, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και δεκαετίες σε πλήρη σύμπνοια με τις επιταγές της ΕΕ.

Σε αυτή τη κατεύθυνση οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αντιτάξουν τη ταξική αγωνιστική τους ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, να συμβάλλουν σε μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην Ήπειρο  για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμων-Ε.Ε-κεφαλαίου για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής σε όλη την Ήπειρο.

Στις τοπικές εκλογές του Μαΐου πρέπει να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που θέλουν επιβάλλουν με κάθε τρόπο το δρόμο των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝΑΛ και οι διάφοροι «ανεξάρτητοι» παραμάγαζα διαφόρων συμφερόντων. Καμιά ανοχή στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Ως ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) αλλά και οι δημοτικές κινήσεις που στηρίζουμε (ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση στα Γιάννενα-ΑΡ.ΠΑ και πρωτοβουλίες συγκρότησης αντίστοιχων δημοτικών κινήσεων στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου) προτάσσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο με γνώμονα τα σύγχρονα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δίνουμε τη μάχη με μια πρόταση αντικαπιταλιστικής πολιτικής συνεργασίας στην περιφέρεια και τους δήμους με το πολιτικό περιεχόμενο-πρόγραμμα που αποφασίστηκε στις συνελεύσεις μας και καλούμε τον κόσμο του αγώνα να συμπορευθεί μαζί μας.

Σε αυτή την εκλογική μάχη στην περιφέρεια επικεφαλής της ΑΡ.Π.Η αποφασίσαμε να είναι ο περιφερειακός σύμβουλος σ. Ζήκος Νίκος και ξεκινάμε τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Στη συνέλευση εκλέχθηκε νέα γραμματεία της ΑΡ.Π.Η.

Στο δήμο Ιωαννιτών η ΑΡ.Π.Η προτείνει στη συνέλευση της ΑΡιστερής ΠΑρέμβασης (ΑΡ.ΠΑ) στα Γιάννενα (η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα) ως επικεφαλής  το σ. Πατσούρα Χρήστο. Στις υπόλοιπες πόλεις η ΑΡ.Π.Η στηρίζει τις πρωτοβουλίες που παίρνουν τα μέλη της για τη συγκρότηση αντίστοιχων δημοτικών κινήσεων.

 

η γενική συνέλευση της ΑΡ.ΠΗ

Νοέμβριος 2018

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα