Σάββατο, 20/04/2024 | 10:12

Επιστολή Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή σε Στουρνάρα-Τσακαλώτο

927 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/11/2018, 5:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ενώ οι επιχειρηματίες, κάτοικοι και κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόφαση αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Θεσπρωτικό και έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν στον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων στη διασταύρωση της Στεφάνης, αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 9 το πρωί, ο δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας τόσο προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Καλαντζής ζητά την συνδρομή τους στην κατεύθυνση της άρσης της απόφασης της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, άμεσα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΠΡΟΣ: κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Θεσπρωτικό

 

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

 

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, αλλά και να σας μεταφέρουμε την έντονη αγωνία και διαμαρτυρία των επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού Ν. Πρέβεζας, λόγω της απόφασης της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει την λειτουργία του τοπικού υποκαταστήματος.

 

Σε μία δύσκολη περίοδο με έντονα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, όπου οι συμπολίτες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία δοκιμάζονται, η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και θα λειτουργήσει ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας, για τις οποίες αγωνιζόμαστε καθημερινά ως Δημοτική Αρχή.

Επίσης θα πλήξει σοβαρά τους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι θ’ αναγκαστούν είτε να ταλαιπωρηθούν ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού, των οποίων τις ανάγκες εξυπηρετεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα, αλλά και πολλοί ακόμη, κυρίως ηλικιωμένοι απομακρυσμένων χωριών των όμορων Δήμων Δωδώνης και Πρέβεζας, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, εξυπηρετούνται και οι χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής.

Επιπλέον να σας ενημερώσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζηρού, κατά τη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου 2018 συζήτησε το θέμα σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και με ομόφωνο ψήφισμα, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του. Επίσης σε συγκεντρώσεις επιχειρηματιών, αγροτών, κατοίκων και κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Θεσπρωτικό, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, εκδόθηκε σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας, συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 1.000 υπογραφές και συστάθηκε εξουσιοδοτημένη επιτροπή αγώνα.

Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι για αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 9.00 το πρωί  έχει προγραμματιστεί να γίνει συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων στη διασταύρωση της Στεφάνης.  

 

Κύριε Στουρνάρα

Για να σταματήσει η έντονη αναστάτωση των επιχειρηματιών, των κατοίκων και κοινωνικών φορέων της περιοχής ζητάμε, σύμφωνα και με τα όσα τονίστηκαν  στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, την συνδρομή σας ως προς τα εξής:

  1. Να αρθεί άμεσα η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Θεσπρωτικό.
  2. Να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος.  

Και 3. Να γίνει προσπάθεια για περαιτέρω στήριξη της Τοπικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

 

Αναμένουμε τις ενέργειές σας για την επίλυση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και ανησυχία σε επιχειρηματίες, αγρότες και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι επί σειρά δεκαετιών στήριξαν την Εθνική Τράπεζα και ανέπτυξαν μαζί της σχέσεις εμπιστοσύνης.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Δήμαρχος Ζηρού

 

Καλαντζής Νικόλαος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα