Σάββατο, 20/04/2024 | 12:27

Ανακοίνωση ΛΑΕ Πρέβεζας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

906 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2018, 9:15 μμ | 0 σχόλια

 

 

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες της εποχής μας

Τι είναι για μας το Πολυτεχνείο, που γίνεται 45 χρονών αυτό το Σάββατο; Η ντυμένη στα κόκκινα γαρύφαλλα σιδερένια πόρτα του ή μήπως κάτι περισσότερο; Κι αν είναι πραγματικά κάτι περισσότερο, πού είναι «της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία»; Γιατί δεν έρχονται;

Την απάντηση θα πρέπει να την αναζητήσουμε σ’ εκείνους που το Νοέμβρη του 1973 προχώρησαν πέρα από τα όριά τους, γράφοντας ιστορία, και σ’ ένα άλλο σύνθημα που μιλά για «ένα, δύο, τρία, πολλά Πολυτεχνεία».

Τα Πολυτεχνεία της εποχής μας είναι ήδη εδώ, κάθε φορά που ένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα ξεπερνά τα όρια για να εκφράσει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, πέρα από τον εαυτό του ή τον χώρο του. Στο χέρι μας είναι να τα βοηθήσουμε να γράψουν τη δική τους ιστορία. Αν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ίσως μια μέρα να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή που μας έκλεψαν τα μνημόνια και να παλέψουμε για την κατάκτηση της πραγματικής δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας σε μια δίκαιη κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κόσμο της εργασίας.

Όλες και όλοι στην πορεία για την επέτειο, που θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ από το παλιό ΚΤΕΛ.

ΛΑΕ Πρέβεζας, 14-11-2018

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα