Τρίτη, 16/04/2024 | 02:52

συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας : Τετάρτη 14 Δεκέμβρη απεργία στο δημόσιο

901 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/11/2018, 3:10 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Συναδέλφισσες/οι δημόσιοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι , άνεργες/οι

 

Το τελευταίο διάστημα γίνεται σοβαρή προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα εργατικό – λαϊκό  αντίπαλο δέος στη συνεχιζόμενη ευρωμνημονιακή πολιτική διαρκείας σε βάρος των δικαιωμάτων μας .

Έκφραση αυτής της προσπάθειας αποτέλεσε  η διακλαδική απεργία βάσης πρωτοβάθμιων σωματείων την 1η Νοέμβρη στην Αττική, με κύρια αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυξήσεων στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων. Μια απεργία που οργανώθηκε από τα κάτω, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στα σωματεία τους, με συνεχόμενες συσκέψεις για τον συντονισμό των σωματείων που την διοργάνωσαν, κόντρα στον εργοδοτικό -κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και τους μικροκομματικούς σχεδιασμούς με απεργίες … κινητές εορτές.

Αυτή η μικρή απεργία 8 σωματείων του ιδιωτικού τομέα αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα που απέδειξε ότι “μπορούμε και χωρίς τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ”. Ότι η απεργία μπορεί να βρει το πραγματικό της νόημα όταν περνάει στα χέρια των εργαζόμενων.

Αμέσως μετά από αυτή τη κινητοποίηση άρχισαν να παίρνονται απεργιακές αποφάσεις για τις 8 Νοέμβρη , οι οποίες άλλαξαν και ορίστηκαν στις 14 Νοέμβρη ημέρα που επέλεξε η ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιήσει απεργία. Αμέσως μετά από αυτή την αλλαγή έχουμε την  απεργοσπαστική, υπονομευτική και διαλυτική δράση της ΓΣΕΕ με την κήρυξη απεργίας στις 28 Νοέμβρη, καλώντας μάλιστα τις δυνάμεις της «κοινωνικής συμμαχίας» δηλ. τον ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις να την πλαισιώσουν!

Πρόκειται για ανοιχτά διασπαστική κίνηση της ηγεσίας του υποταγμένου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ καθώς εκατοντάδες σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα είχαν  απεργιακές αποφάσεις για τις 14/11. Η απόφαση αυτή της ΓΣΕΕ έχει στόχο να μείνει στο απυρόβλητο (για μια ακόμη φορά) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η μνημονιακή, αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε και η ουσιαστική συναίνεση των ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

Μετά από αυτό ενώ θα μπορούσε να συγκροτηθεί ένα μαζικό απεργιακό μπλοκ χωρίς τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ (παίρνοντας τη πρωτοβουλία των κινήσεων και από την ΑΔΕΔΥ), οι περισσότερες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που είχαν πάρει απόφαση για απεργία στις 14/11, την μετέφεραν στις 28/11 ημέρα που προκήρυξε απεργία η ΓΣΕΕ!!!  Έχουν τεράστια ευθύνη όσες δυνάμεις παρέδωσαν την πρωτοβουλία κινήσεων στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εξασφαλίσουν τη πολιτική τους παρουσία στις πλατείες. Συνέχεια του εκφυλισμού σε τοπικό επίπεδο αποτελεί η στάση του παραρτήματος Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ το οποίο θα μπορούσε στη τελευταία συνεδρίασή του να καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση αλλά δεν το έκανε εξυπηρετώντας προμελετημένους σχεδιασμούς που λειτουργούν σε βάρος του εργατικού κινήματος..

 

Η «ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΎ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ» καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14/11 και καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν το απεργιακό δικαίωμα, την ανεξάρτητη εργατική δράση ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, να βάλουν ένα αποφασιστικό STOP στον εκφυλισμό, να απομονώσουν τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Καλούμε τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις δράσεις που έχουν αποφασίσει τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, προβάλλοντας την ανάγκη της αγωνιστικής ταξικής ενότητας ως βασική προϋπόθεση για την αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

 

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

 

συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα