Πέμπτη, 25/04/2024 | 04:32

Ο Πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα”, προτρέπει τον δήμο να μην παραλάβει το παράνομο έργο σε βαθμό τερατουργήματος ..

892 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/10/2018, 3:55 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ,ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η παραλαβή του έργου <ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ- ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ> .

Γνωρίζετε τις πολύχρονες προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας , για την μη υλοποίηση αυτού , του παράνομου σε μεγάλο βαθμό τερατουργήματος  , έμπνευση του προκατόχου σας , εγκεκριμένου όμως και με την δική σας υπογραφή.

Το τμήμα που αφορούσε την μαγευτική ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ, διασώθηκε από την τσιμεντοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση  χάρη στην προσπάθεια των ενεργών πολιτών και γιατί κανείς από τους υπεύθυνους υλοποίησής του δεν ήθελε να βρεθεί απέναντι στην δικαιοσύνη.

Του έμειναν όμως προίκα  τόνοι από πέτρες και χαλίκια που διαβεβαιώσατε ότι θα αποσυρθούν.

Στο άλλο τμήμα δίπλα στο κάστρο του Παντοκράτορα , οι προτάσεις των πολιτών – χρηστών ελήφθησαν υπόψη μόνο για ελάχιστες παρεμβάσεις.

 

Τις επόμενες ημέρες καλείστε θεσμικά να παραλάβετε ένα έργο ΝΤΡΟΠΗΣ, σε μια από τις πιο χαρισματικές τοποθεσίες της πόλης και δίπλα σε μια  άλλη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ,το κάστρο του Παντοκράτορα .

Το ασύλληπτης ομορφιάς και γεμάτο ιστορία κάστρο , παραχωρημένο εδώ και δεκαετίες  στο Δήμο , επικίνδυνα ερειπωμένο , έρημο και απαξιωμένο , αφήνει τραγικά αδιάφορους στον αργό του θάνατο το Κράτος και τις Δημοτικές Αρχές.

 

Ο ένας χώρος τροφοδοτεί τον άλλο με έκδηλη την ανικανότητα των τοπικών θεσμών  να ανοίξουν τον ορίζοντα της πόλης πέρα από την διάρκεια της πολιτικής τους θητείας.

 

Κύριε Δήμαρχε,

Δεν γνωρίζουμε εάν η τελετή παράδοσης του έργου θα έχει πανηγυρικό ή τυπικό χαρακτήρα , εκείνο όμως που έχει τεράστια σημασία είναι ότι αυτή η παραμόρφωση  του χαρισματικού χώρου ,προσβάλλει βάναυσα την Νοημοσύνη, την Αισθητική και την Αγάπη των Πρεβεζάνων για τον τόπο τους.

 

Γενναία πολιτική πράξη από μέρους σας θα είναι η μη παραλαβή αυτού του ΑΙΣΧΟΥΣ, η απομάκρυνσή του από το σώμα της πόλης και η εκ βάθρων διαμόρφωση του χώρου , για να μπει αυτός μέσα στη ζωή και την καθημερινότητά μας και να αναδύει συγχρόνως, αξιοπρέπεια, σεβασμό και κάλλος.

 

Εάν όμως πιστεύετε ,ότι αυτό το έργο είναι αντάξιο της Πρέβεζας και των κατοίκων της , τότε μαζί με την διαδικασία της παραλαβής , τοποθετείστε στο σπάνιας φυσικής ΟΜΟΡΦΙΑΣ χώρο και μια ενημερωτική πινακίδα με όλους τους συντελεστές του, για να μαθαίνουν και οι επόμενες γενιές  ποιοί τα βάλανε με την ΟΜΟΡΦΙΑ και την νίκησαν.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ <ΠΡΕΒΕΖΑ>

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα