Πέμπτη, 18/04/2024 | 17:33

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το εποχικό επίδομα

905 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/10/2018, 12:51 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ξεκίνησε  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων  στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται όπως οι οικοδόμοι και εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις. Στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του Ο.Α.Ε.Δ. έχει, ήδη,  ξεκινήσει η διαδικασία από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 30/11/2018.

Ο Ο.Α.Ε.Δ. θα καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε η πίστωση να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος ύψους έως 916 ευρώ είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα:

Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα