Σάββατο, 20/04/2024 | 05:44

Με αφορμή διάφορα ρεπορτάζ για τη στάση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στις επικείμενες τοπικές εκλογές στη Πρέβεζα

889 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/10/2018, 10:37 μμ | 0 σχόλια

 

 

Οι επόμενες τοπικές εκλογές θα είναι οι πρώτες με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η σημασία των διεργασιών στην προεκλογική περίοδο και του ίδιου του αποτελέσματος θα καταδείξει τη δυναμική των πολιτικών δυνάμεων, την έκταση της διαπλοκής των τοπικών αστών παραγόντων με τον ντόπιο πληθυσμό και το βαρόμετρο των λαϊκών διαθέσεων.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον που, εκτός από τα προβλήματα που οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές υλοποιούν μια αντιλαϊκή-αντεργατική περιβαλλοντοκτόνα πολιτική που εκδηλώνεται με την φορομπηξία, την επέκταση-καθιέρωση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, την ακρίβεια στην παροχή υπηρεσιών με ανταποδοτικά κριτήρια, τη παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών πρόνοιας , την υποβάθμιση δημόσιων χώρων, υποδομών ενώ συναινούν στην επέλαση των επενδυτών για πλήρη παράδοση στο κεφάλαιο του χώρου και του περιβάλλοντος στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η κριτική και η αντιπαράθεση στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παίρνει στο δήμο Πρέβεζας και στην περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί κρίσιμο πολιτικό και φυσιογνωμικό ζήτημα για τη παρέμβασή μας στις τοπικές εκλογές.

Στο αστικό στρατόπεδο των ΝΔ –ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει διεργασίες , προβολή υποψηφίων με «φρου-φρου και αρώματα που θέλουν το καλό του τόπου» αλλά και προσεταιρισμός υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια.

       Η εκλογική παρέμβαση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα προσπαθήσει να συμβάλλει στη  συγκρότηση ενός ανατρεπτικού μπλοκ δυνάμεων για όλες τις μάχες στη κάλπη και στο δρόμο, που, από εργατικές και λαϊκές θέσεις και στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού τοπικού προγράμματος θα ανοίγει όρους σύγκρουσης με το τοπικό κράτος, τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφέροντα και  θα προβάλλει την ανάγκη ενωτικών αγώνων για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε χωρίς καμιά  διαχειριστική αυταπάτη.

το συντονιστικό γραφείο της

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα