Τρίτη, 19/03/2024 | 06:28

Θανάσης Καββαδάς : Να εξασφαλιστεί η προμήθεια 15 σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Νέο νοσοκομείο Λευκάδας

914 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2018, 4:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Να εξασφαλιστεί η προμήθεια 15 σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στο Νέο νοσοκομείο Λευκάδας ζητά o Θανάσης Καββαδάς από τον υπ. Υγείας και τις Κτιριακές Υποδομές

Την εξασφάλιση 15 σύγχρονων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και αντίστοιχων θέσεων για τους ασθενείς στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας, ζητεί ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Υγείας με νέα ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα στη Βουλή.

Ο βουλευτής κατόπιν πληροφόρησης ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση τόσο για την προμήθεια των νέων μηχανημάτων, αλλά και για τη διαμόρφωση του χώρου στο νοσοκομείο, επανήλθε με νέα ερώτηση, όπου υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες προβλέψεις που θα οριστικοποιούν το ζήτημα, πριν την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των μηχανημάτων, ο κ. Καββαδάς αναφέρει στον υπουργό ότι, σύμφωνα με τη Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Ελλάδας, με την οποία ο βουλευτής είχε επικοινωνία για το ζήτημα, είναι  δυνατόν να γίνει τροποποίηση και αύξηση του προϋπολογισμού του συνολικού έργου, ώστε να γίνει η προμήθεια των 15 μηχανημάτων. Μάλιστα, αναφέρει στον υπουργό ότι η Διαχειριστική Αρχή είναι πρόθυμη να εγκρίνει την τροποποίηση.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές στο νέο Νοσοκομείο που θα υποδεχθούν τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι έως σήμερα, ο χώρος παραμένει αδιαμόρφωτος και εδώ και μήνες δεν έχει προχωρήσει καθόλου η κατασκευή του, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το εάν θα λειτουργήσει με περισσότερες θέσεις η Μονάδα.

Ο βουλευτής καταλήγει ερωτώντας τον υπουργό:

  1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποίηση και αύξηση του προϋπολογισμού του συνολικού έργου, ώστε να γίνει προμήθεια 15 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης σύγχρονης τεχνολογίας και
  2. Εάν θα μεριμνήσει για την ενίσχυση της Μονάδας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα εξασφαλίζει την ομαλή εκτέλεση των βαρδιών με 15 θέσεις αιμοκάθαρσης.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι για το θέμα, o κ. Καββαδάς πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Γεώργιο Μπιτάκο, και το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας τους έθεσε την επιτατική ανάγκη προμήθειας 15 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας.

Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, ο βουλευτής απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ζητώντας τους να αιτηθούν προς τη Διαχειριστική Αρχή Ιονίων Νήσων την προμήθεια των 15 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, δεδομένης μάλιστα της σύνταξης του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου. Έθεσε και σε αυτούς, όπως και στον αρμόδιο Υπουργό, την προθυμία της Διαχειριστικής Αρχής Ιονίων Νήσων να υποστηρίξει το αίτημα των Κτιριακών Υποδομών.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα