Τρίτη, 19/03/2024 | 05:07

Βασίλης Γιάπρος Υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας : “Πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη!”

1436 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/10/2018, 4:42 μμ | 0 σχόλια

 

 

Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας-πλέον- γνωστός δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος. Δεν ήταν μια απλή ανακοίνωση υποψηφιότητας δημάρχου Πρέβεζας αυτή του Βασίλη Γιάπρου, ο γνωστός δικηγόρος έμοιαζε σαν να είναι έτοιμος από χρόνια να διοικήσει τον δήμο Πρέβεζας. Μάλιστα, ο κ. Γιάπρος ζήτησε δύσκολες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που φυσικά το έκαναν πράξη. Όρθιος χωρίς χειρόγραφα και σημειώσεις απαντούσε σε όλες τις απαντήσεις των δημοσιογράφων, δείχνοντας ότι γνωρίζει άριστα και σε βάθος τη νέα πρόκληση που διανοίγεται μπροστά του, αλλά και την ετοιμότητά του για την επόμενη μέρα στο δήμο Πρέβεζας. Η πρώτη συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Πρέβεζας Βασίλη Γιάπρου με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, μόνο ευμενή σχόλια και κριτικές απέσπασε. Ο Βασίλης Γιάπρος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και ευχήθηκε χρόνια πολλά στην πόλη της Πρέβεζας (η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, έγινε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Πρέβεζας).

“Απελευθέρωση της Πρέβεζας αλλά και απελευθέρωση νέων υγιών δημιουργικών κοινωνικών ομάδων για να αλλάξει επιτέλους ο δήμος”

“Παράλληλα με τη γιορτή της απελυθέρωσης, ελπίζουμε, ευχόμαστε και προσδοκούμε να απελευθερωθούν νέες, υγιείς δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις του τόπου για να αλλάξει επιτέλους η πόλη. Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη πόλη και το κάνω για την οικονομία του λόγου, σαφώς αναφέρομαι στα πλαίσια ολόκληρου του δήμου Πρέβεζας, στο Ζάλογγο, τον Λούρο και την Πρέβεζα. Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, συναντήθηκαν οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι φόβοι, η λαχτάρα για το τι πρέπει να γίνει για την πόλη με πολλούς αγαπητούς φίλους και συμπολίτες. Ήταν στο μέγιστο βαθμό της έντασης αυτή η εκπεφρασμένη αγωνία για το τι πρέπει να γίνει. Η πόλη δεν μπορεί να μείνει άλλο,  στο σημείο που είναι, δεν μπορεί να μείνει πίσω, πρέπει να πάει μπροστά. Αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος και παράγοντας που μου έδωσε την πρωτοβουλία να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με σκοπό να υλοποιήσει πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν την πόλη. Και εγώ και όσοι είμαστε σε αυτή την κοινή γραμμή με την Πρέβεζα, έχουμε μια ερωτική σχέση, μια σχέση πάθους. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ ζούμε. Είμαστε μεγαλωμένοι με τις εικόνες και τις μυρωδιές της Κυανής Ακτής, του Παντοκράτορα, του Αγίου Θωμά, της παραλίας, της αγοράς, το Μονολίθι, το Κανάλι, τον Λούρο. Πήρα την απόφαση να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πόλη. Η πόλη πρέπει να είναι φιλική και προσιτή στον δημότη και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες. Είναι αδιανόητο για μένα, να μην μπορεί μέσα στη Λεωφόρο Ειρήνης μια μητέρα να μην μπορεί να περάσει με το καροτσάκι, απέναντι. Θέλουμε λοιπόν μια φιλική προσιτή και πράσινη πόλη. Βλέπουμε άλλες περιοχές γύρω μας, να εκτοξεύονται στην κυριολεξία και μεις να είμαστε σταθεροί.  Χρειάζεται λοιπόν όραμα, μεράκι, όρεξη και διάθεση για εργασία. Φιλική και προσιτή πόλη από τη μία μεριά, όρεξη για εργασία από νέους ανθρώπους νέα παιδιά, να είναι ειδικοί και καταρτισμένοι σ’ αυτό το οποίο θα κάνουν και τότε με απλά έργα, μελέτες, χρηματοδοτήσεις, έργα. Ο Βασίλης Γιάπρος έκλεισε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, με το σλόγκαν του αγαπητού του φίλου και κουμπάρου που είναι στη Θεσσαλονίκη του Δημήτρη Κούβελα : “Για να μην αλλάξουμε πόλη, να αλλάξουμε την πόλη.”.  “Ελπίζω η προσπάθεια που ξεκινά σήμερα και η οποία πιστεύω ότι θα είναι μια προσπάθεια πανστρατιάς θα στεφθεί με επιτυχία, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη της Πρέβεζας.”  Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

“Κυριάρχησαν το συναίσθημα, ο έρωτας και το πάθος για την Πρέβεζα, για να γίνει γεγονός η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές” 

Ερώτηση: Πρώτα απ’ όλα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία ως είθισται. Και σε δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά και σε κοινωνικές ομάδες της Πρέβεζας συζητιόνταν το έντονα το όνομά σας ως υποψήφιος δήμαρχος βέβαια υπήρχε και μια άλλη φωνή που έλεγε πάντα “Ο κ. Γιάπρος, είναι ένας εξαιρετικός, ένας επιτυχημένος δικηγόρος, δεν θα αφήσει την εργασία του για να ασχοληθεί με τα κοινά και να τεθεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Αν το σκεφθήκατε και χρειάστηκε χρόνος να το σκεφτείτε και τι ήταν τελικά αυτό που συντέλεσε ώστε να πείτε το οριστικό ναι.

Απάντηση: Αγαπητέ Σπύρο, έχεις απόλυτο δίκιο και γω θα είχα ερώτημα τι είναι αυτό που μπορεί να παρακινήσει έναν επαγγελματία (μη πούμε μεγάλες κουβέντες) να αφήσει το επάγγελμα και να ασχοληθεί με τα του δήμου. Γίνεται μια μάχη, είναι το συναίσθημα και η λογική. Κυριάρχησε το συναίσθημα και με επηρέασε ο έρωτας, το πάθος.

“Πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη” 

Ερώτηση: Θα έχει η υποψηφιότητά σας τη στήριξη της ΝΔ σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Απάντηση: Εμένα δεν μου αρέσει ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Θα ήταν αφελές να κρύψω τον ιδεολογικοπολιτικό μου χώρο. Είμαι από 12 χρονών σ’ αυτό το χώρο αυτό, ανήλικος. Καμία σχέση εκεί μιλάμε για κόμμα, για πολιτικό σχηματισμό, εδώ μιλάμε για εκλογές για την πόλη μας, για τον τόπο μας. Εάν θα υπάρχει στήριξη από τον χώρο από τον οποίο προέρχομαι φυσικά θα είναι καλοδεχούμενη. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η πανστρατιά για να αλλάξουμε την πόλη.

“Καλή, δυναμική και νεανική ομάδα θα τρέξει τη διαδικασία του προεκλογικού αγώνα…”

Σε ερώτηση που έγινε αν έχει οριστικοποιηθεί το όνομα του συνδυασμού κλπ, ο κ. Γιάπρος απάντησε: ” Είναι νωρίς ακόμα, θα τα επεξεργαστούμε, μόλις χθες πάρθηκε η απόφαση, πάντως υπάρχει συγκροτημένη καλή δυναμική νεανική ομάδα -το τονίζω αυτό- η οποία θα τρέξει όλη τη διαδικασία.

“Ο Νίκος Γεωργάκος είναι φίλος μου, εξαίρετος επιστήμονας και είναι συστρατευμένος στον αγώνα της Πανστρατιάς που θα δώσουμε για την Πρέβεζα”

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Πρέβεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ο κ. Νίκο Γεωργάκο που το όνομά του ακούστηκε για υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας, ο κ.. Γιάπρος απάντησε : “Θα σας πω ευθέως, ο Νίκος Γεωργάκος είναι φίλος μου, είναι εξαίρετος επιστήμονας, καλός δημότης που αγαπάει και πονάει τον τόπο του. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι συστρατευμένος στον αγώνα της Πανστρατιάς που θα δώσουμε για την Πρέβεζα.

“Κάτι δεν πάει καλά, πρέπει να μπει “φρέσκος” κόσμος στην πόλη, να κινηθεί, να πάμε μπροστά.”

Ερώτηση: Είπατε στη σύντομη τοποθέτησή σας, ότι βλέπουμε άλλες πόλεις να ανθούν και να προοδεύουν ενώ η δική μας πόλη μένει πίσω. Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που κρατά αυτή την πόλη πίσω; απάντηση: Αρρωστημένες αγκυλώσεις. Στον τομέα του τουρισμού. Σκεφθείτε πως ήταν η Πρέβεζα το 1981 όσον αφορά την τουριστική υποδομή, είχε δύο τουριστικές ναυαρχίδες. το Preveza Beach  με 600 κλίνες εκείνη την εποχή και το Margarona Royal το οποίο ήταν κόσμημα. Στη Λευκάδα είναι αυτό το ξενοδοχείο όπως μπαίνουμε στη μικρή γέφυρα,  το Ionian Star. Η Άρτα δεν είχε μεγάλο ξενοδοχείο ακόμη και τα Γιάννενα είχαν το Olympic και το “Βυζάντιο”. Σήμερα οι δύο τουριστικές ναυαρχίδες της πόλης πριν 37 χρόνια έχουν κλείσει η μία για να ξεπουληθεί εντελώς. Και η Λευκάδα, η Άρτα και τα Γιάννενα, έχουν εκτοξευτεί στο κομμάτι τουρισμού. Ο δήμος της Πρέβεζας, είναι πανέμορφος. Η φυσική του ομορφιά, δεν υπάρχει. Να σμίγει ο Αμβρακικός κόλπος με το Ιόνιο, το κάστρο της ναυμαχίας του Ακτίου απέναντι, όλος ο Αμβρακικός, το πανέμορφο Μονολίθι, η μεγαλύτερη παραλία στη Μεσόγειο 17 συνεχόμενα χιλιόμετρα κι εμείς να μένουμε πίσω και να χάσουμε και αυτά τα οποία είχαμε, κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να μπει φρέσκος κόσμος στην πόλη, να κινηθεί, να πάμε μπροστά. Την Πρέβεζα θα την σμπρώξει ο αέρας(αεροδρόμιο) και η θάλασσα (ακτογραμμή, παραλίες), θέλουμε δεν θέλουμε, το θέμα είναι να συμβάλλουμε κι εμείς, να γίνει αυτό πιο γρήγορα.

 

“Θα ψάξουμε και θα τρέξουμε να βρούμε παντού που μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για τον δήμο”

Ερώτηση σχετικά με το τρίπτυχο μελέτες-χρηματοδότηση-έργα, έγινε προς τον υποψήφιο δήμαρχο Πρέβεζας Βασίλη Γιάπρο κι αν υπάρχει κάποιο πλάνο προς αυτή την κατεύθυνση, όσον αφορά την απάντησή του, ήταν μάλλον … αφοπλιστική: “Θα ψάξουμε και τρέξουμε να βρούμε παντού, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα για τον δήμο. Από την χώρα, από την κεντρική εξουσία, ακόμα και από το εξωτερικό. Ακόμα και πανεπιστήμια του εξωτερικού χρηματοδοτούν έργα σε άλλους δήμους” Στη συγκεκριμένη απάντηση ο κ. Γιάπρος έφερε ως παράδειγμα τον δήμο Τρικκαίων.

 

“Κομμένη η μικροπολιτική της δεκαετίας του 60, με χαλίκι στα χωριά κάλυψη στις λακκούβες και αγροτικό δρόμο για τους στάβλους…”

Σε ερώτηση που έγινε προς τον κ. Γιάπρο με τη μορφή εξουσίας  στις δημοτικές αρχές, όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλους δήμους, με το “χαλίκι στα χωριά, την κάλυψη στις λακκούβες και το δρόμο για το αγροτικό στους στάβλους κι αν αυτό το στυλ εξουσίας θα τελειώσει, ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας απάντησε: “Αυτές οι τακτικές είναι μικροπολιτική της δεκαετίας του 60, για μένα είναι απαράδεκτη. Αυτά είναι κομμένα! Θα γίνονται οργανωμένα, προγραμματισμένα κι εκεί που υπάρχει ανάγκη.

“Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια, να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, “φρέσκα” μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα.”

Προς το φινάλε της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, ζητήθηκε από τον κ. Γιάπρο να στείλει το μήνυμά του στους δημότες της Πρέβεζας, ο οποίος υπογράμμισε : “Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια, να πλαισιωθεί η κίνηση από νέους ανθρώπους κυρίως, με νέες ιδέες, “φρέσκα” μυαλά, γιατί αυτό χρειάζεται η Πρέβεζα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα