Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:24

5,6 εκ. ευρώ από το «ΦιλόΔημος I» για ύδρευση παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών , Καστροσυκιάς

927 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2018, 3:57 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από το γραφείο του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, το δελτίο τύπου που ακολουθεί :

Την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του έργου «Ύδρευση   παραλιών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς»,  με χρηματοδότηση 5.671.966 ευρώ, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών,  Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο για  πολλά χρόνια είχε τεθεί σε «κατάσταση αναμονής», ενώ τώρα δρομολογείται, προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές του δικτύου  ύδρευσης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Πρέβεζας.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η επίδραση  του έργου στην τοπική κοινωνία προβλέπεται ιδιαίτερα θετική, καθώς  στοχεύει στην εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικής ύδρευσης για όλα τα νοικοκυριά της  περιοχής, καθώς και  στη μείωση του κόστους για τους πολίτες και τον δήμο.

Εξίσου ευεργετική αναμένεται να είναι η επίδραση του έργου και για την τοπική οικονομία, καθώς ενισχύονται οι παραγωγικές – αναπτυξιακές δυνατότητες, ενώ θα αξιοποιηθούν  κυρίως τοπικές δυνάμεις για την εκτέλεσή του.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα