Τρίτη, 19/03/2024 | 09:14

Το πετρόχτιστο Σχολείο ‘κόσμημα’ στο Θεσπρωτικό ξαναβρήκε τη λάμψη του!

1041 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/09/2018, 3:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ένα πετρόχτιστο εμβληματικό κτίριο στο Θεσπρωτικό, αυτό του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου, άλλαξε όψη έπειτα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης. Μετά από την ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου όπου τώρα στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου, εργασίες υδροβολής και αμμοβολής, τόσο στο κτίριο, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στον παρακείμενο Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου και τον περιβάλλοντα χώρο του.

Τα αποτελέσματα των παραπάνω παρεμβάσεων μπορεί να τα διακρίνει εύκολα κανείς επισκεπτόμενος τον χώρο αλλά και συγκρίνοντας τις παρακάτω επισυναπτόμενες φωτογραφίες, που δείχνουν το πως ήταν πριν τα δύο κτίρια και πως είναι σήμερα, που αστράφτει η λάμψη της αναζωογονημένης πέτρας, τόσο στα συγκεκριμένα κτίρια όσο και στις τοιχοποιίες που τα περιβάλλουν.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι το κτίριο του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό διασυνοριακό πρόγραμμα INTEREG Ελλάδος – Αλβανίας και πολύ σύντομα θα προχωρήσει και η ενεργειακή του αναβάθμιση καθώς η δημοπράτηση του έργου έχει οριστεί για τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Στο Θεσπρωτικό ακόμη, έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις καθαρισμού και ανάπλασης στην πλατεία στο Μεσοχώρι, κάτι που θ’ αναβαθμίσει αισθητικά ολόκληρη την περιοχή.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα