Τρίτη, 19/03/2024 | 12:07

Ο Δημήτρης Παππάς “θυμίζει” την πρότασή του στο Δ.Σ. Πρέβεζας το 2017, για αξιοποίηση του Υδατόπυργου…

986 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/09/2018, 8:28 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Στα  ΜΜΕ είδα  και διάβασα  μια πρόταση από  τον Πολιτιστικό Σύλλογο  «ΠΡΕΒΕΖΑ» για αξιοποίηση της  δεξαμενής και του περιβάλλοντος  χώρου του Υδραγωγείου. Πρόταση που  συντάχθηκε με την βοήθεια του Άρη Νικολόπουλου, Concept  Designer (σχεδιαστής ιδεών).

Η  πρόταση  αυτή έγινε  στον Δήμαρχο κ. Μπαϊλη  τον περασμένο Μάιο.

Σκέψεις – ιδέες  για την περιοχή  αυτή και τόσες άλλες γειτονιές υπάρχουν πολλές.   

Ξεκινά  κανείς με  μελέτες, κόστος, εγκρίσεις  κλπ.

Για  την συγκεκριμένη  περιοχή Υδραγωγείου με  την ένταξη της στο σχέδιο  πόλεως, υπάρχουν στην διάθεση  και ιδιοκτησία του Δήμου πολλά  οικόπεδα – χώροι πρασίνου κλπ.

Άρα  χρειάζεται  μια συνολική  μελέτη αξιοποίησης  και ύστερα οι προτεραιότητες.  Ξεχνάμε τα εμπόδια για την εκκλησία  του Αγ. Νεκταρίου;

 

Όσον  αφορά τον  Υδατόπυργο των  Εργατικών Κατοικιών  Μαργαρώνας, για την κατεδάφιση  του ή όχι στο θέμα 6 της ημερήσιας  διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  Α.Δ.Σ. 80/2017, η απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού  Συμβουλίου ήταν ομόφωνη να κατεδαφισθεί.

Για  τον Υδατόπυργο  στην περιοχή Υδραγωγείου  όλοι συμφώνησαν να επανέλθει  το θέμα με εισήγηση από Υπηρεσίες  με Αρχιτεκτονική και Οικονομική μελέτη.

Ως επικεφαλής  του ΑΣΥΠ και Πολ. Μηχανικός  έκανα αυτοψία (βλ. σχετική φωτογραφία) και  κατόπιν τοποθετήθηκα.

 

Παραθέτω  αποσπάσματα από  τα πρακτικά ως απομαγνητοφωνήθησαν:

ΘΕΜΑ 6ο ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

                                                                  Α.Δ.Σ. 80/2017

Έγκριση επισκευής και ανάδειξης του παλαιού Υδατόπυργου των Εργατικών Κατοικιών Μαργαρώνας ή για την κατεδάφισή του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έγκριση επισκευής και ανάδειξης του παλαιού Υδατόπυργου των Εργατικών Κατοικιών Μαργαρώνας ή για την κατεδάφισή του. Είναι ένα θέμα το οποίο νομίζω το είχαμε ξαναβάλει; Μάλιστα. Την προηγούμενη φορά. Λοιπόν. Ερωτήσεις. Παρακαλώ. Στο θέμα 6 είμαστε συνάδελφοι. Ερωτήσεις. Δεν υπάρχει καμία ερώτηση.

ΠΑΠΠΑΣ: Έχω εγώ ερώτηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κος Παππάς.

ΠΑΠΠΑΣ: Εάν υπάρχει μελέτη, το κόστος. Και αν υπάρχει μελέτη, αν το ίδιο γίνει καινούργιο ή συντηρηθεί. Δεν υπάρχει μελέτη. Λοιπόν. Λοιπόν. Γι’ αυτό ρώτησα, αν υπάρχει κόστος κλπ. Και επειδή μπορεί να ‘ναι κίνδυνος μόνιμος εκεί, λοιπόν, να ισοπεδωθεί. (κλείνουν τα μικρόφωνα)

 

ΠΑΠΠΑΣ: Λοιπόν. Αυτό, την απόφαση την παίρνει ο Δήμος.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κος αρχιτέκτονας, ο κος Παππάς έχει το λόγο.

ΠΑΠΠΑΣ: Όχι, δεν είμαι αρχιτέκτονας. Οι αρχιτέκτονες είναι πολύ κουλτούρα. Λοιπόν. Απ’ ο,τι γνωρίζω… κύριε Κωστούλα απ’ ο,τι γνωρίζω, οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς εκεί θέλουνε… το ‘χουν στο κεφάλι τους. Θέλουν να φύγει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 52 (ή 92) υπογραφές.

ΠΑΠΠΑΣ: Λοιπόν. Αυτό, την απόφαση την παίρνει ο Δήμος. Εμείς είμαστε εδώ, εμείς… Τώρα. Επειδή με κάποιες υπηρεσίες καμιά φορά, επειδή δεν υπολογίζουν ποιος θα τα πληρώσει, ποιος κινδυνεύει και πουλάνε… είναι εξαίρετοι, αλλά δεν μπορούμε να το ριψοκινδυνεύσουμε. Το άλλο το θέμα του Υδραγωγείου του Υδατόπυργου εδώ, μες στην πόλη, είναι τελείως διαφορετικό. Μέχρι και καφετέρια μπορεί να γίνει. Εν πάση περιπτώσει. Λοιπόν. Αυτό εδώ όμως για μένα, εγώ προτείνω άμεσα να κατεδαφιστεί και να βρούμε κάποιον να το πάρει, να το κατεδαφίσει δωρεάν για να πάρει τα υλικά που υπάρχουν εκεί τα σκουριασμένα.

 

Προ  ημερών  δημοσίευσα  7 προτάσεις  που ομορφαίνουν  την πόλη μας χωρίς  κόστος. Χωράει σε αυτές  και η αξιοποίηση του πρώην  Υδατόπυργου στο Υδραγωγείο.

Παλαιότερα  τοποθετήθηκα  και σαν Πρόεδρος  της Ν.Ε. του ΤΕΕ Νομού  Πρέβεζας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα