Παρασκευή, 19/04/2024 | 22:10

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Οι έρευνες και εξορύξεις στην Ήπειρο δεν θα περάσουν

845 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/09/2018, 3:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Οι ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν εκχωρήσει για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων, την Κυριακή 23/9/18 παρουσίασαν εικόνα κατεχόμενων εδαφών.

Ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι με τύπους ντυμένους με μπλούζες… ΟΥΚ, συνεπικουρούμενες από τη «λαϊκή αστυνομία» της Γεροβασίλη και της Παπακώστα, κλήθηκαν να προστατεύσουν την επένδυση που και αβέβαιη και καταστροφική είναι για τη φύση του Ζαγορίου.

Οι «δυνάμεις κατοχής» ξεπέρασαν κάθε όριο. «Εξακρίβωση στοιχείων», φωτογραφίες πινακίδων οχημάτων των κατοίκων και των μελών των πρωτοβουλιών, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αγωνίζεται να διατηρήσει την περιοχή του ανέγγιχτη από τις πολυεθνικές του πολέμου, της φτώχειας και της περιβαλλοντικής διάλυσης.

Οι αποφασισμένοι κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν τη λειτουργία των 5 γεωτρύπανων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Αυτός είναι ο μόνος νικηφόρος δρόμος για να κρατήσουμε τη γη και τη φύση ζωντανές και ανθρώπινες, αυτό το τείχος θα βρίσκουν απέναντί τους οι διάφοροι παρατρεχάμενοι και εντολογόδοι.

Ακούστε το καλά: Στην Ήπειρο, ΔΕΝ θα γίνουν εξορύξεις.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηπείρου χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των επιτροπών ενάντια στις εξορύξεις την Κυριακή 23/09/2018.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τις επιτροπές ενάντια στις εξορύξεις, με σκοπό να στείλουμε στον αγύριστο τις πολυεθνικές των πετρελαίων που υπόσχονται «ανάπτυξη» συνώνυμο της καταστροφής, της απλήρωτης δουλειάς, της μαραζωμένης φύσης. Θα είμαστε απέναντι στους τοπικούς δημάρχους και περιφερειάρχες που στρώνουν κόκκινο χαλί στις εταιρίες και στους μπράβους, απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων που αφού διέλυσαν την αγροτική παράγωγη, ερήμωσαν τα χωριά και τώρα, μας λένε ότι μόνη διέξοδος είναι να καταστρέψουμε και το περιβάλλον στο όνομα του κέρδους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τοπικές επιτροπές ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα