Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:23

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος <ΠΡΕΒΕΖΑ> καταγγέλει την αφισορύπανση στην Πρέβεζα

827 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/08/2018, 7:22 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος <ΠΡΕΒΕΖΑ> επανέρχεται στο θέμα της αφισορύπανσης και της παρατεταμένης υποβάθμισης του Δημόσιου χώρου της πόλης μας  και ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ δημόσια την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ τοποθέτηση αφισών , πανό, αεροπανό, μπάνερς κ.λ.π. σε φανοστάτες, σήματα της τροχαίας, κυκλικούς κόμβους κυκλοφορίας , κουτιά της ΔΕΗ και του ΟΤΕ ,τηλεφωνικούς θαλάμους, κάδους απορριμμάτων , γύρω και πάνω σε μνημεία , δημόσια και ιδιωτικά κτίρια κ.λ.π. παρά την ισχύουσα νομοθεσία  και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τον έλεγχο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας  και των αποφάσεων είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , τους οποίους ΚΑΛΟΥΜΕ , μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων , στην άμεση, συνεχή και στο ακέραιο επιβολή των σχετικών ποινών στους παραβάτες  , όπως το καθήκον τους επιτάσσει.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης την Δημοτική Αρχή να αυξήσει το βαθμό συνεργασίας της υπηρεσίας του Δήμου που εκδίδει τις σχετικές άδειες, με την Δημοτική Αστυνομία που ελέγχει  το δημόσιο χώρο , για να ανακαλούνται άμεσα οι άδειες όσων αυθαιρετούν και δεν εφαρμόζουν του νόμους.

 

Παράλληλα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου να αποσύρουν σε καθημερινή  βάση ότι παράνομα τοποθετείται στο δημόσιο χώρο.

Ανυπόφορα αυτονόητη είναι και η πρόταση για την τοποθέτηση καλαίσθητων προθηκών , από το Δήμο , σε όλη την πόλη  που με ευθύνη των υπηρεσιών θα τοποθετείται κάθε διαφημιστική αφίσα. Οι διαφημιζόμενοι να καταβάλλουν κι ένα λογικό ποσό στο Δήμο ,με το οποίο θα κατασκευαστούν και θα συντηρούνται οι προθήκες.

 

Εάν συνεχιστεί αυτή η  περιφρόνηση στην έννομη τάξη, ΖΗΤΑΜΕ την παρέμβαση του Εισαγγελέα , για να γίνουν γνωστά στον φορολογούμενο πολίτη τα ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ  υπηρεσιών και θεσμών από την έννομη λειτουργία της κοινωνίας.

 

Πρέπει, ΟΛΟΙ να καταλάβουμε ότι η ποιότητα της ζωής σε όλες τις μορφές της δεν είναι αμελητέο μέγεθος.

Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>                    

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα